PPA Valga teenindussaal jääb avatuks kolmel päeval nädalas

BNS
Copy
Pärnus teenindussaal. Foto on illustratiivne.
Pärnus teenindussaal. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Tuleva aasta jaanuarist muutuvad politsei- ja piirivalveameti Valga teenindussaali lahtiolekuajad, senise viie päeva asemel võetakse inimesi vastu kolmel päeval nädalas.

Alates 3. jaanuarist teenindatakse PPA Valga teeninduses kliente esmaspäeviti, teisipäeviti ja reedeti kella 9-17. Kõigil tööpäevadel saab teenindussaalis endiselt kasutada digikioskit ning dokumenditaotluse esitada iseteeninduses.

«Juhul, kui foto, allkiri või sõrmejäljed puuduvad, saab need tasuta anda teenindussaali digikioskis, mida saab kasutada igal tööpäeval. Digikioskist liiguvad andmed automaatselt iseteenindusse, kus enda arvutist või nutiseadmest uuesti sisse logides saab dokumenditaotluse esitada,» rääkis Lõuna prefektuuri teenindustalituse juhataja Angela Kahar.

PPA andmeil esitatakse praegu Eestis peaaegu pooled taotlused iseteeninduses. Valgamaal kasutab kõikidest dokumenditaotlejatest iseteenindust ligi 25 protsenti inimestest. Kahar lisas, et dokumendi taotlemine iseteeninduses on ka viis eurot soodsam kui teenindusletis.

Politsei iseteeninduses saab lisaks passi ja ID-kaardi taotlemisele aktiveerida ka mobiili-ID, taotleda elamisloakaarti ja välismaalase passi, taotleda relvaluba, taotleda e-residendi digi-ID ning registreerida välismaalase lühiajalist töötamist.

Kolmepäevase lahtiolekuajaga töötab Eestis juba mitu PPA teenindust, näiteks Haapsalu, Kärdla ja Rakvere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles