120 000 euro eest koondamisi – haridusministeeriumi põrgulik aasta (4)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Liina Kersnale esitati arupärimine kiirtestide hanke kohta.
Liina Kersnale esitati arupärimine kiirtestide hanke kohta. Foto: Konstantin Sednev

Kui võrrelda haridusministeeriumi struktuuri täna ja aasta tagasi, oleks nagu tsunami üle käinud. Rohkem kui kümnendik töötajaid on läinud, osakondi on jäänud vähemaks, aga juhte on juurde tulnud, muudetud on ametinimetusi, üksusi on liidetud ja kaotatud, aga ka juurde tehtud.

Suur tükk katkematust reformist on seotud minister Liina Kersna nimega, aga osa asju on toimunud temast sõltumata. Ajakirjanduses on personaliprobleeme kajastatud konfliktivõtmes, et pole klappi selle või tollega. Ilmselt on tõetera selles olemas, kuid lähemal vaatlusel on asi suurem: enam-vähem kogu ministeeriumi ülesehitus on muutunud.

Augustis koondati kaheksa inimest, omal soovil lahkus 14 (iseasi, kui palju lahkumistest olid päriselt vabatahtlikud). Lisaks ka tähtajaliste lepingute lõppemised ja mõned varasemad minemised. Kokku on aastataguse koosseisuga võrreldes ministeeriumist kadunud 35 nime. ​

Kersna ajal tehtud muudatused on läinud maksma 120 000 eurot, kuid siia pole arvestatud haridus- ja noorteameti eksjuhile Ulla Ilissonile makstud 14 000-eurost boonust ega ka praeguseid vaidlusi ministeeriumi, Ilissoni ja ekskantsleri Mart Laidmetsa vahel. Mingid kulud tulevad kindlasti juurde.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles