Koroonaaktivisti kohvikut valvav politsei võib kaasata turvafirma (4)

BNS
Copy
MEM Cafe sulgemine
MEM Cafe sulgemine Foto: Madis Veltman

Politsei jätkab valvamist eile Tallinnas terviseameti poolt suletud MÉM Cafe juures, kuid võib õigusrikkumiste jätkudes kaasata turvafirma, mille kulud peab lõpuks tasuma kohviku omanik.

Öösel ja kolmapäeva hommikupoolikul pole kohviku juures tõsiseid õigusrikkumisi olnud, ka praegu on seal olukord rahulik, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja kolmapäeva ennelõunal BNS-ile. Ta lisas, et politseinikud on veel kohviku juures, et tagada avalikku korda ja veenduda, et ettevõte on kõrvaliste isikute jaoks suletud.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Valdo Põderi sõnul sõltub politsei edasine tegevus sellest, kuidas käitub ettevõtja ja kohviku juurde kogunenud inimhulk.

«Teame, et terviseamet otsib alternatiivseid võimalusi piirangute jõustamiseks. Näiteks on võimalik kaasata turvaettevõte, mille kulud peab katma kohviku omanik. Kui ettevõtja otsustab oma käitumist muuta, loobub inimeste üleskütmisest ning asub piiranguid täitma, on tal võimalik oma tegevust kohvikus ka jätkata. Siis ei ole loomulikult ka politseil vajadust seal olla,» rääkis Põder.

Kohviku omaniku Elvis Braueri tegevust igati tunnustav Varro Vooglaid on kutsunud inimesi kolmapäeval kell 12 kohviku juurde meelt avaldama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles