Annetamistalgute «Ma armastan aidata» suurim annetus oli 5000 eurot

Brita-Maria Alas
, toimetaja
Copy
mTasku.
mTasku. Foto: Telia

Teisipäeval toimunud annetamistalgutel annetas üle 2100 inimese erinevaid organisatsioone «Ma armastan aidata» keskkonna vahendusel, annetades neile kokku 54 153 eurot. 

Swedbank lisab sellele summale omalt poolt 40 000 eurot, mis tõstab talgupäeva annetuste kogusumma 94 153 euroni.

Inimesed annetasid kõige enam Heateo Sihtasutusele, Saaremaa Lemmikloomade Turvakodule, vähiravifondile «Kingitud elu» ja vähihaigete laste vanemate liidule. Kõige suuremad ühekordsed annetused olid 5000-eurone (Heateo Sihtasutusele) ja 1000-eurosed annetused (laste ja noorte kriisiprogrammile ning vähiravifondile «Kingitud Elu»). Keskmine annetus talgupäeval oli 25 eurot.

Swedbank kannab organisatsioonidele oma osa annetusest üle detsembrikuu jooksul. Võimendus jaguneb heategevusorganisatsioonide vahel proportsionaalselt vastavalt sellele, kui suure osakaalu annetustest üks või teine organisatsioon selle päeva jooksul kogus.

«Eile sündis uus rekord ühel päeval annetuskeskkonnas tehtud annetuste osas. Aitäh igale inimesele, kes eile oma annetuse teele saatis! Selle eest saab korda saata väga palju vajalikku ühiskondlike valupunktide leevendamiseks,» rääkis Swedbanki toetustegevuste juht ja annetuskeskkonna «Ma armastan aidata» eestvedaja Merje Klopets. «On rõõm, et paljud heategijad leidsid lisaks tuntumatele heategevusorganisatsioonidele üles ka väiksemaid, ent samuti olulise eesmärgi ja heade tulemustega vabaühendusi. Loodetavasti said vabaühendused uusi annetajaid ka edaspidiseks juurde,» lisas ta. 

«Ma armastan aidata» on 2008. aastal Swedbanki ja Heateo Sihtasutuse koostöös loodud keskkond, mis viib annetajad kokku Eesti heategevusorganisatsioonidega. Annetaja saab valida 60 organisatsiooni vahel, mis koguvad annetusi viies valdkonnas: haridus, lapsed, loomad ja loodus, tervis ning tugev ühiskond. Aastate jooksul on Eesti inimesed «Ma armastan aidata» annetuskeskkonna kaudu annetanud abivajajate toetuseks enam kui 2,9 miljonit eurot.

Annetamistalgud toimusid Eestis rahvusvahelise Giving Tuesday eeskujul. Eile korraldati üle maailma kampaaniaid ning üritusi, et leida uusi annetajaid, tugevdada sidet olemasolevatega ning edendada annetamiskultuuri laiemalt. Eestis veab talguid eest Vabaühenduste Liit koostöös maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles