Londoni kohus otsustab täna Galojani saatuse

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Maria Galojan Harju maakohtu kohtuistungi eel
Anna-Maria Galojan Harju maakohtu kohtuistungi eel Foto: Peeter Langovits

Täna toimub Londonis kohtuistung Anna-Maria Galojani üle, kes ei ilmunud 7. veebruaril vanglasse ning peeti eile Inglismaal Euroopa vahistamismääruse alusel kinni.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk kinnitas Postimehele, et Ühendkuningriigis toimub täna kohtuistung, millel otsustatakse, millist tõkendit praegu kinni peetud Galojani suhtes edaspidi rakendatakse – kas ta vahistatakse või mitte. Samuti otsustab kohus, kas Galojan antakse Eestile välja või mitte. «Seda kohtuotsust on Galojanil võimalik vaidlustada,» selgitas Kuusk.

7. veebruaril Tallinna vanglasse mitte ilmunud Galojan peeti Londonis kinni pärast seda, kui Eesti oli andnud tema kohta välja Euroopa vahistamismääruse. Vastavalt kohtumäärusele pidanuks Galojan tulema vanglasse viie kuu pikkust vangistust kandma hiljemalt 7. veebruari hommikul kella 10ks.

Harju maakohus mõistis mullu 5. mail Anna-Maria Galojani süüdi omastamises ja võltsitud dokumendi kasutamises ning määras talle osaliselt reaalse vanglakaristuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles