President Karis kohtub Brüsselis von der Leyeni ja Micheliga

BNS
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Madis Veltman

President Alar Karis on neljapäeval ja reedel töövisiidil Brüsselis, kus ta kohtub Euroopa Komisjoni presidendi, Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja ning komisjoni asepresidentidega ja volinikega, et arutada hübriidkriisi ja julgeolekut Euroopas ning samuti küberteemasid ja kliimaküsimusi.

Presidendi välisnõuniku Celia Kuningas-Saagpaki sõnul on riigipea kohtumiste keskmes praegu kogu Euroopa jaoks olulise tähtsusega teemad. «Euroopa Liidu ühtne ja selge vastus hübriidkriisile ja ühistele julgeolekumuredele on kinnitus liikmesriikide koostöö tugevusest. Samaaegselt käivad tulevikku vaatavad arutelud, millesse Eesti tugevalt panustab, fookus on küberteemadel, rohe- ja ka digipöördel, mis käivad käsikäes majanduse targa ja keskkonnasõbaliku ümberkorraldamisega,» ütles välisnõunik.

President Karis kohtub Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeni, Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja Charles Micheli, komisjoni juhtiva asepresidendi Margrethe Vestageri, asepresidendi Margaritis Schinase ning energeetikavoliniku Kadri Simsoniga. Riigipea kohtub Brüsselis ka Eesti Euroopa Parlamendi liikmetega.

Riigipea kohtub veel Euroopa Liidu institutsioonides töötavate eestlastega, EL-i ja NATO juures asuvate Eesti alaliste esinduste suursaadikute ning Brüsselis asuvate Euroopa Koolide esindajatega, sealhulgas õpetajate ja õpilastega.

Samuti külastab riigipea Brüsselis asuvat mainekat WIELS-i kaasaegse kunsti keskust. Maalikunstnik Tõnis Saadoja tutvustab president Karisele oma värskelt avatud näitust «September, oktoober, …».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles