Keskpolügooni eriplaneering võimaldab lahingumasinatel harjutada laskmist liikumise pealt

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskpolügoonile liikumiskoridorid, kus lahingumasinad saavad harjutada liikumist koos laskmistega.
Keskpolügoonile liikumiskoridorid, kus lahingumasinad saavad harjutada liikumist koos laskmistega. Foto: Kaitsevägi

Valitsus võttis täna vastu Harjumaal Kuusalu vallas asuva kaitseväe keskpolügooni eriplaneeringu, mis annab lahingumasinatele võimaluse harjutada lahinglaskmist liikumise ajal.

Kaitseväe arendusprogrammi järgi rajatakse polügoonile liikumiskoridorid, kus lahingumasinad saavad harjutada liikumist koos laskmistega.

Kaitseväe keskpolügooni asemel ei saa mujal Eestis sarnast harjutusvälja rajada, sest puuduvad sarnased võimalused piisavalt suure ala rajamiseks.

Kaitseminister Kalle Laaneti sõnul parandab eriplaneeringu rakendamine sõjalise väljaõppe võimalusi, eelkõige soomusmanöövervõime välja arendamist ja toetab liitlaste kohalolekut Eestis.

Keskpolügooni pikkus põhjast lõunasse on 17 kilomeetrit. Polügooni laius idast läände polügooni põhjaosas kaheksa kilomeetrit, keskosas kolm kilomeetrit ja lõunaosas seitse kilomeetrit.

Riigikaitse arengukavas 2013–2022 on maismaaoperatsioonide läbiviimiseks ette nähtud luua kiirreageerivad jalaväebrigaadid, arendada soomusmanöövervõimet ja tugevdada tankitõrjet. Kaitseväele on hangitud jalaväe lahingumasinad CV90 koos toetusmasinatega. Lisaks on 1. jalaväebrigaad saanud liikursuurtükid, et tõhustada kaudtulevõimet. Uues riigikaitse arengukavas on liikursuurtükid ette nähtud ka 2. jalaväebrigaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles