Abilinnapea lumekoristusest: ilmajaam lubas kerget sadu, aga maha tuli 15 cm lund

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Lumekoristus Mahla tänaval.
Lumekoristus Mahla tänaval. Foto: Konstantin Sednev

Täna öösel alanud ja päeva vältel kestnud lumesadu tõi Tallinna tänavatele ligi sada hooldusmasinat ning lumekoristus ja libedusetõrje kestavad ööpäevaringselt, ütles abilinnapea Vladimir Svet.

Vladimir Svet märkis, et täna varahommikul oli Tallinnas intensiivne lumesadu ja ühtekokku sadas maha kuni 15 sentimeetrit lund, ehkki ilmaprognoos ennustas maksimaalselt 3,5 sentimeetrit.

«Hommikust saadik on nii keskkonna- ja kommunaalameti kui ka linnaosade lepingupartneriks olevatel tänavapuhastusfirmadel olnud väljas kogu olemasolev tänavakoristustehnika. Töös on pidevalt ligi sada tänavakoristusmasinat, sealhulgas sahk-puisturid ja traktorid ning 33 käsitööbrigaadi,» täpsustas Svet.

«Järgnevatel öödel algab ka linnast lume äravedu neist kohtadest, kus liiklemistingimused on muutumas suurte lumevallide tõttu kitsaks,» lisas ta.

Ühtlasi tuletab abilinnapea kõigile autojuhtidele meelde, et ehkki talvistes oludes toimub lume- ja libedusetõrje pidevalt ja ööpäevaringselt, tuleb arvestada tihedas lumesajus keeruliste ja lumiste teeoludega ning varuda sihtkohta jõudmiseks piisavalt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles