Vane: algajatele juhtidele esitatavad nõudmised on piisavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algaja juht.
Algaja juht. Foto: Peeter Sirge / Postimees

Kuigi liiklusekspert Villu Vane arvates võis eile Tallinna-Tartu maanteel toimunud rängas õnnetuses olla süüdi «vahtralehega» juht, leiab ta, et algajatele juhtidele esitatavad nõudmised on praegu piisavad.

Praegu maanteeameti asedirektori kohusetäitjana töötav Vane ütles, et ta ei oska Tallinna-Tartu maanteel nelja inimese hukkumise põhjustanud avarii põhjusi nimetada, kuid arvas, et traagilise õnnetuseni võis viia avariis osalenud Peugeot 206 juhi, «vahtralehega» sõitnud 19-aastase Jürgeni eksimus, vahendas ERR Uudised.

Samas oli Vane seisukohal, et algajate juhtide suhtes kehtivaid nõudeid ei pea karmistama.

«Arvan, et praegu ei ole selleks vajadust. Usun, et praegune süsteem on piisavalt hea,» märkis Vane.

Ühtlasi kutsus Vane arvestama kiiresti muutuvate teeoludega ning sõitma ilmastikutingimusi arvestades.

Maanteeameti esialgse hinnangu kohaselt olid avarii toimumise ajal maantee Ussisoo lõigul nõuetele vastavad teeolud. Info tugineb teeilmajaamade ja –kaamerate infosüsteemi andmetele ja infovahetusele teehooldajaga, teatas maanteeameti pressiesindaja Postimees.ee’le.

Ameti kinnitusel on teekate seal korras, teega külgnevale alale on loodud lai nähtavuskoridor, mis aitab vältida ka talihoolde seisukohalt nn niiskuse kontsentratsioone ja suuremaid erinevusi võrreldes muude lõikudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles