Lume tõttu on liiklus Tallinnas häiritud, ühistransport hilineb (19)

Copy
Nädalavahetuseks lubatud väikese lumesaju asemel tabas Tallinna tõeline lumeuputus.
Nädalavahetuseks lubatud väikese lumesaju asemel tabas Tallinna tõeline lumeuputus. Foto: Mihkel Maripuu

Tihe ja jätkuv lumesadu on muutnud pealinna liiklusolud keeruliseks, mistõttu võib olla liiklus Tallinnas raskendatud. Ühistransport sõidab suure ettevaatlikkusega vastavalt liiklusoludele ning võib tavapärasest sõiduplaanist hilineda. Seoses keeruliste ilmaoludega kogunes ka pealinna raskete ilmaolude töögrupp. Esmaspäeval on soovitatav kasutada ühistransporti.

AS Tallinna Linnatransport palub kõigil liikluses osalejatel olla tähelepanelik, varuda pealinnas liikumisel aega ning kannatust. Lumised ja libedad teeolud võivad pikendada tavapärast sõiduaega vähemalt poole võrra

Esmaspäeva hommikuks võib prognoosida samuti tavapärasest keerulisemaid liiklusolusid, mistõttu võivad ühissõidukid jääda graafikus hiljaks.

Operatiivne info ühistranspordiliikluse muudatuse kohta pannakse üles Tallinna sõiduplaanide lehele.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet tõdes, et täna hommikuks oli pealinnas maha sadanud sama palju lund, kui mullu detsembri ja jaanuarikuu jooksul ehk vähemalt 35 sentimeetrit, kuid ulatudes paiguti isegi poole meetrini. «Tänaseks oleme suurendanud lumekoristustehnika hulka ning töös on ligi 150 masinat, muuhulgas sahk-puisturid, traktorid, lumelaadurid ja lume väljaveotehnika. Lumekoristustööd käivad vahetpidamata, kuid lepingupartneritel esineb siiski raskusi õigeaegse lumekoristusega, seda just kõnniteedel. Arvestades sademete hulka, on see arusaadav, kuid me ei saa siiski leppida olukorraga ning seepärast oleme võtnud erilise tähelepanu just kõnniteede, aga ka bussipeatuste hoolduse. Ühtlasi alustame öösiti lume äraveoga neist kohtadest, kus liiklemistingimused on muutumas suurte lumevallide tõttu kitsaks,» selgitas Svet. «Ehkki ilmaprognoos lubab veel lumelisa, siis püüame homme ehk uue töönädala hommikuks lume võimalikult kiiresti ära koristada.»

Ilmaprognoosi kohaselt jätkub lumesadu veel ka eeloleval ööl ja homme hommikul. Seetõttu tuletab abilinnapea kõigile autojuhtidele meelde, et vaatamata pidevale lume- ja libedusetõrjele, tuleb siiski arvestada tihedas lumesajus keeruliste ja lumiste teeoludega ning varuda sihtkohta jõudmiseks piisavalt aega. «Niisamuti kutsume autojuhte tähelepanelikkusele, kui nende kodutänavale või -hoovi tekib ajutine parkimiskeelu märk, siis palume suhtuda sellesse mõistvalt, sest nii saame tänavatelt lume välja viia ning need uuesti kergesti läbitavaks muuta, tagades ka mugavad parkimistingimused,» sõnas Svet.

Niisamuti tuleb kinnistuomanikel olla valmis ka kõnniteede hommikuseks puhastamiseks. Kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee lumest ja jääst puhastamine ning libedusetõrje on kinnistu või ehitise omaniku korraldada. Tallinna heakorraeeskirja kohaselt on kinnistuomanikel soovi korral võimalus linnalt tellida omanikule seadusega pandud korrashoiukohustuse täitmine ehk lume- ja libedusetõrje omanike puhastusalal. Vastava lepingu saab sõlmida keskkonna- ja kommunaalametiga, kui puhastatav kõnnitee asub ühistranspordiliiklusega magistraaltänava ääres.

Esmaspäeval tuleks võimalusel kasutada ühistransporti

Vladimir Svet nentis, et erakordselt tugeva lumesaju tõttu on Tallinnas kahe ööpäevaga sadanud sama palju lund kui möödunud talvel detsembri ning jaanuari jooksul kokku ning prognoosi järgi on lumelisa oodata veel ööselgi ja homme hommikul, mistõttu tuleb arvestada ka keerulisemate liiklusoludega.

«Seepärast soovitame kõigil esmaspäeval liiklemiseks aega varuda ja kel vähegi võimalik, kasutada ühistransporti. Keerulised liiklusolud võivad küll mõjutada ka ühistranspordi graafikuid, kuid kindlasti on see mugavam ja turvalisem viis sihtpunkti jõudmiseks. Ka politsei andmetel tõi tihe lumesadu ja libedus nädalavahetusel kaasa erakordselt palju kergemaid liiklusõnnetusi, seega tuleb kõigil liiklejatel olla ettevaatlik, tähelepanelik ja arvestada kaasliiklejatega,» rääkis Svet.

«Võttes arvesse, et sihtpunkti jõudmiseks võib sellistes oludes kuluda rohkem aega, siis arvestavad ka linna haridusasutused sellega, et lapsed võivad kooli hilineda.»

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles