Toidu koju toomise lõpetamine ajas eakad segadusse (3)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtlikud saavad aidata eakatele toitu koju viia ja puid tuua.
Vabatahtlikud saavad aidata eakatele toitu koju viia ja puid tuua. Foto: Pixabay

Eakas tallinlane sai sotsiaaltöötajalt teada, et temale linna kulul enam toitu koju ei tooda. Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti teatel pole teenus kuhugi kadunud, aga seda pakutakse vajaduspõhiselt.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Raimo Saadi rääkis, et Tallinnas on linnaositi toidu koju toomise teenus korraldatud küll erinevalt, samas pole ta kuulnud, et see mõnes paigas lõpetatud oleks. «Mõnikord on asjaolud on muutunud, näiteks on eakas inimene oma lähedasega kokku kolinud ja sel juhul ei ole talle toidu koju toomine omavalitsuse poolt enam põhjendatud. Sellised otsuse on alati väga individuaalsed. Teenusel on külla kindel raamistik, aga abivajadust hinnatakse juhtumipõhiselt.»

Ta selgitas, et kui eakal inimesel on olemas lähedased, kes elavad Tallinnas või on inimene ise võimeline poodi minema, siis ei pea asjaga tegelema linnaosa sotsiaaltöötaja. «Kehtib põhimõte, et esmajärjekorras peaks inimene oma heaolu eest seisma ise või tegema seda koos lähedaste abiga. Kui see ei ole võimalik, siis on sotsiaalhoolekande abi igati õigustatud,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles