Blinkeni sõnul on NATO valmis kaitsepotentsiaali tugevdamiseks

Copy
Antony Blinken.
Antony Blinken. Foto: POOL

NATO on valmis tugevdama oma kaitsepotentsiaali Venemaa agressiooni korral Ukraina vastu, ütles pühapäeval intervjuus Rootsi telekanalile USA välisminister Anthony Blinken.

«Oleme väga selgelt välja öelnud, et sellel on tõsised, tõsised tagajärjed. Kaalume näiteks majanduslikke meetmeid, millel oleks väga tugev mõju, ja teisi asju, millest oleme varem hoidunud,» rääkis Blinken.

Binkeni sõnul peab Ukrainal olema võimalus end kaitsta ning selles aitavad Kiievit USA ja hulk teisi riike.

«NATO allianss ise on ju läbipaistev kaitseliit. Kui NATO kaitsevõimet on vaja Venemaa agressiooni tulemusena tugevdada, siis me teeme seda ka,» ütles minister.

Viimastel nädalatel on pinged Ukraina ümber kasvanud. Novembri lõpus ütles USA välisminister Antony Blinken, et Venemaa on koondanud Ukraina piirile tuhandeid sõjaväelasi, ja hoiatas Moskvat sissetungi eest.

Kiievi sõnul on piiril 115 000 Vene sõdurit.

Venemaa eitab sissetungiplaani ja süüdistab Ühendriike hüsteeria külvamises.

Ukraina kaitseminister Oleksii Reznikov ütles reedel seadusandjatele, et Vene sõjaväelaste hulk Ukraina piiri lähedal ja Venemaa annekteeritud Krimmis on hinnanguliselt 94 300. Ta hoiatas, et «ulatuslik eskaleerumine» on võimalik järgmise aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles