FOTOD JA VIDEO ⟩ Tallinna lähedal hukkus kahe veoki kokkupõrkes ühe veoki juht

Copy

Harjumaal Tallinna-Pärnu maanteel täna varahommikul juhtunud kahe veoki kokkupõrke tagajärjel hukkus põlema lahvatanud veokit juhtinud mees.

Häirekeskus sai teate raskest liiklusõnnetusest Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 20. kilomeetril Saue vallas täna varahommikul kell 6:17. Esialgseil andmeil sõitis tehnilise rikke tõttu aeglaselt Pärnu suunas liikunud Poola registreerimisnumbriga veoautole Renault tagant otsa Läti registreerimisnumbriga veoauto Scania.

Kokkupõrke tagajärjel süttis eesmisele veokile tagant otsa sõitnud raskeveok põlema. Päästetööde käigus leiti süttinud veoki kabiinist ka hukkunud mees. Teist veokit juhtinud 54-aastane mees õnnetuses viga ei saanud.

Samas kohas, ent suunaga Tallinna poole juhtus mõni hetk hiljem ka teine liiklusõnnetus, kus põrkasid omavahel kokku sõiduautod Škoda Octavia ja Renault Megane. Sellegi õnnetuse puhul oli tegu tagant otsasõiduga, mille tagajärjel sai viga Ranault’d juhtinud 62-aastane mees, kelle meedikud tervisekontrolliks haiglasse viisid.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre kirjeldas, et täna hommikul ühes ja samas kohas juhtunud kahe raske liiklusõnnetuse ühisnimetajaks on tagant otsasõit.

«Sedalaadi õnnetusi saaks vältida ja inimelusid säästa, kui hoiame liigeldes piisavat pikivahet, oleme roolis tähelepanelikud ja tegeleme seal vaid juhtimisega,» sõnas Tambre.

Operatiivjuhi sõnul olid teeolud sündmuskohal talvised, ent pärast kustutustöid tuleb sel lõigul liikuvatel autojuhtidel olla väga tähelepanelik ning oma sõiduvõtted teeoludele sobilikuks kohaldada, sest teelõik on praegu maha voolanud vee tõttu tee äärmiselt libe.

Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Gert Teder ütles, et kokkupõrke tagajärjel põlema süttinud veoki kustutamist raskendasid suuresti kaks asjaolu: esiteks oli tegemist hommikuse tipptunniga suurel maanteel ja lisaks jäätus kiiresti ka kustutusvesi.

Kuna teeolud sündmuskohal olid erakordselt halvad, siis kutsus politsei kohale ka maanteeameti, kes asus tegelema libedustõrjega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles