Ilves: NATO ja Venemaa kohtumisel osalegu ka Poola (3)

Copy
Pildil Toomas Hendrik Ilves.
Pildil Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki USA president Joe Biden ei ole öelnud, milliste NATO suurriikidega koos ta Venemaa juhtidega plaanib kohtuda, et Moskva muresid arutada, võiks nende riikide hulgas kindlasti olla ka Poola, ütles Eesti endine president Toomas Hendrik Ilves.

«Selles avalduses ei öelda, millised need riigid on, aga tavaliselt tulevad (sellises olukorras – toim.) pähe Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia. Ehk seekord vahetatakse Itaalia välja, millel on Poolaga võrreldes suhteliselt vähe pistmist Venemaa ja nende probleemidega,» rääkis Ilves rahvusringhäälingule.

«Kui Biden ei kaasa Poolat kui suurt ja vägevat, sõjaliselt väga võimsat NATO liiget sinna vestlusesse, siis ma usun, et ta kordab [Saksa endise kantsleri Angela] Merkeli ja [Prantsusmaa presidendi Emmanuel] Macroni suvist äpardust. Sul on siiski vaja sellist riiki nagu Poola, kui hakata arutama Venemaad,» rõhutas Ilves.

Valge Maja teatel rääkis president Biden pärast teisipäeval Vene riigipea Vladimir Putiniga peetud virtuaaltippkohtumist Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Suurbritannia liidriga.

Biden teatas, et soovib kokku kutsuda hiljemalt reedel kõnelused NATO liitlaste ja Moskva vahel.

Ta lisas, et USA administratsioon teavitab virtuaaltippkohtumise tulemustest ka NATO ja Euroopa Liidu liikmesriikide saatkondi ning oma tähtsamaid liitlasi India ja Vaikse ookeani piirkonnas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles