Gaasid, pisted ja spasmid kõhus… abi tuleb siit!

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: iStock

Kõhuõõnes asuvatest asuvatest elunditest esineb terviseprobleeme kõige sagedamini mao ja soolestikuga. Seedetrakt võib endast märku anda ebameeldivate valulike tõmbluste – pistete ehk spasmidega. Probleemid seedimisega võivad põhjustada gaaside kogunemist, mille tulemusel kõht läheb punni ja tekib ebameeldiv survetunne – kõhupuhitus. Sageli on hädade tekitajaks ebasoovitavate bakterite liigne vohamine soolestikus – seda nimetatakse düsbakterioosiks. Naistel võivad kõhupiirkonna probleemid olla seotud ka menstruatsioonivaevustega.

Hea on teada, et kõhuõõne elundite spasmide ja kõhupuhituse korral ei pea ilmtingimata hakkama neelama tugevatoimelisi ravimeid. Abi võib saada ka looduslikest vahenditest.

Piparmünti kui maitsetaime teavad kõik. Piparmünt on üks vanemaid kultuurtaimi, mida kasutatakse juba tuhandeid aastaid. Piparmündiõli kasutati ravitsemiseks juba vanas Egiptuses.

Rahvameditsiinis on piparmünti kasutatud mitmete kõhuprobleemide puhul alates iiveldusest ja puhitusest kuni menstruaalvaludeni. Viimastel kümnenditel tehtud teaduslikud uuringud on tõestanud piparmündi eeterliku õli efektiivsust mitmete kõhuhädade korral. Piparmündiõli kõige olulisema komponendi – mentooli toimed on praeguseks täpselt teada.

Mentoolil on kaks kõige olulisemat toimet. Esiteks lõõgastab ta siseelundite silelihaste valulisi kokkutõmbeid ehk spasme. Lisaks sellele on mentoolil põletikku ja valu leevendav, gaaside vastane ja antibakteriaalne toime. On tehtud kindlaks, et mentool pidurdab vähemalt 20 erineva bakteri kasvu ning normaliseerib seedetrakti mikrofloorat. Teadusuuringutega on tõestatud, et piparmündiõli kapslitest saavad abi inimesed, kes kannatavad soole ärritussündroomi all. Piparmündi eeterlik õli leevendab nii puhitust, kõhuvalu kui iiveldust ning kergendab sooletühjendamist.

Apteegitill on rahvameditsiinis kasutusel juba iidsetest aegadest. Heal lapsel on mitu nime: apteegitilli tuntakse ka ristiköömne ja fenkoli nime all. Tema väärtuslikke raviomadusi tundsid nii vanad egiptlased, roomlased kui ka kreeklased. Põhja- ja Kesk-Euroopasse jõudis see taim keskajal.

Eeterlikku õli saadakse apteegitilli seemnetest ning see on vürtsikas-magusa maitse ja aniisi meenutava aroomiga. Ristiköömne eeterlik õli on suurepärane organismi puhastaja: ta aitab väljutada jääkaineid ja toksiine ning kaitseb maksa kahjustuste eest. Apteegitilli õli toimib silelihaseid lõõgastavalt ja spasme leevendavalt ning tal on ka mikroobidevastane ja seedimist soodustav mõju. Rristiköömne õli leevendab kõhukinnisust, gaaside kogunemist ja iiveldust. Teada on ka selle positiivne mõju naise hormoonsüsteemile ning abi menstruatsioonihäirete korral.

Spasmoil kapslid – efektiivne looduslik leevendus kõhuhädadele.

Apteekides on saadaval Spasmoili kapslid, mis sisaldavad piparmündi ja apteegitilli eeterlikke õlisid. Spasmoil toimib samaaegselt kahes suunas: leevendab kõhuõõne elundite valulisi kokkutõmbeid ning aitab jagu saada liigsetest gaasidest ja kõhupuhitusest. Lisaks sellele korrastab ta soole mikrofloorat ja seedimist tervikuna. Praeguseks on Eestis juba tuhandeid Spasmoili kasutajaid, kes on oma kõhuhädadele leevendust saanud.

Spasmoili soovitatakse kasutada järgnevatel juhtudel:

• Seedeprobleemide korral

• Kõhus tekkivate pistete ja survetunde korral

• Soolemotoorika elavdamiseks, seedeprotsessi toetamiseks

• Gaaside kogunemise, puhituse esinemisel

• Soole normaalse mikrobioomi toetamiseks

• Soole ärritussündroomi puhul

• Menstruatsioonivaevuste korral

Loe lähemalt ja osta SIIT

Copy
Tagasi üles