Esimesed vaktsineerimispassid kaotavad detsembrist tehnilise kehtivuse (8)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koroonatõendite kontroll Eesti Draamateatris.
Koroonatõendite kontroll Eesti Draamateatris. Foto: Mihkel Maripuu

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) tuletab meelde, et Euroopa Liidu vaktsineerimistõend kehtib kuus kuud ja kuigi riigisiseselt on kehtivust pikendatud, tuleks enne reisimist seda uuendada.

TEHIKu teatel on tänase seisuga ELi Covidi immuniseerimistõendit vaja uuendada 481 315 inimesel, kelle tõendid hakkavad järk-järgult, sõltuvalt loomise kuupäevast, kehtivust kaotama.

Tõendite tehniline kehtivusaeg on kuus kuud alates tõendi loomisest patsiendiportaalis. ELi Covidi immuniseerimistõendeid hakati välja andma juunist, seega detsembris aegub 50 502 tõendit.

«TEHIK on tõendite kasutamise aega riigisiseselt pikendanud, aga enne reisile minekut tuleb kindlasti luua uus immuniseerimistõend, sest välismaistes kontrollirakendustes sellist erisust ei ole,» selgitas amet.

Eestis saab jätkata tõendite kasutamist vaid juhul, kui tõendit kontrollitakse teenusepakkuja juures riikliku rakendusega kontroll.digilugu.ee. Teistes riikides loodud tõendite kontrollimise rakendused hakkavad seega tagasi lükkama ka neid tõendeid, mille kehtivusaega on Eestis pikendatud.

Kui tõend vajab uuendamist, siis kuvatakse seda nii kontrollirakenduses kui ka inimesele endale patsiendiportaali sisse logides. Uue tõendi saab luua aadressil www.digilugu.ee ja vana tõendit selleks eelnevalt kustutama ei pea.

Uus immuniseerimistõend tuleb luua ka pärast tõhustusdoosi saamist. Täpsemat infot saab TEHIKu kodulehelt

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles