Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

HÄIRIVAD VIDEOD ⟩ Harjumaal on sagenenud jalakäijale otsasõidud ülekäigurajal (8)

Copy
Harjumaal on märgatavalt kasvanud jalakäija osalusel juhtunud liiklusõnnetuste arv.
Harjumaal on märgatavalt kasvanud jalakäija osalusel juhtunud liiklusõnnetuste arv. Foto: Ekraanitõmmis videost

Viimasel kahel nädalal on Harjumaal märgatavalt kasvanud jalakäija osalusel juhtunud liiklusõnnetuste arv, kõik õnnetused on juhtunud asulasisesel teel ja enamus neist ülekäiguradadel, pööretel ning pimedal ajal.

Liiklusjärelevalvekeskus jagas valikud kaadreid jalakäijatele otsasõitudest ja tuletab meelde, et liikluses peab olema tähelepanelik kogu aeg.

Autojuht võib üle ülekäiguraja sõita alles siis, kui on veendunud, et tal pole kohustust kellelegi teed anda. Eriti tähelepanelik tuleb olla pööretel. Sõidukiiruse valikul tuleb arvestada teeolude ja nähtavust piiravate takistustega. Liiklusjärelevalvekeskus tuletab meelde, et lubatud suurim sõidukiirus asulas on põhjusega ning sõidukit juhtides tuleb keskenduda liiklusele.

Jalakäijatel soovitab liiklusjärelevalvekeskus ületa sõidutee alles siis, kui on veendumus, et autojuht on teda märganud ja tõesti annab teed. «Arvesta sellega, et sõiduki peatumisteekond on teeoludest tingituna märgatavalt pikem kui suvel. Kuna valdavalt on väljas pime, siis tee palun end märgatavaks. Helkur on sinu kõige odavam elukindlustus,» rõhutas liiklusjärelevalvekeskus.

Liiklusseaduse järgi peab liikleja olema viisakas ja arvestama teiste liiklejatega ning hoiduma oma käitumises kõigest, mis võib takistada liiklust, ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda. Ka väike eksimus võib palju kahju põhjustada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles