Urmas E. Liiv asub tööle TV3 programmijuhina

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatesarja «Selgeltnägijate tuleproov» saatejuht Urmas E. Liiv
Saatesarja «Selgeltnägijate tuleproov» saatejuht Urmas E. Liiv Foto: Kanal 2

Telekanali TV3 programmijuhi ametisse asub Urmas E. Liiv, kes alustab tööd juba järgmisel nädalal.

MTG Eesti telekanalite juhi Priit Leito sõnul tunneb uus programmijuht televaldkonda väga hästi ning tal on kindel soov TV3 Eesti teletaeva tippu tõsta. «Kindlasti on tema liitumine TV3 meeskonnaga meie jaoks rõõmustav ja positiivne samm,» märkis Leito.

Liiv alustab TV3 programmijuhina tööd esmaspäeval, 20. veebruaril. Postimehega ta oma uuest ametikohast rääkida ei soovinud, öeldes, et ei anna kommentaare.

Kanal 2 peadirektor Urmas Oru kinnitas, et nende juurest lahkus kuvandijuhi ametit pidanud Liiv sõbralikus õhkkonnas. Ta selgitas, et Liiv oli juba viimased pool aastat ühele oma filmiprojektile pühendunud ega käinudki igapäevaselt kontoris tööl.

Oru ütles, et programmijuhi töö on Liivi jaoks kindlasti huvitav väljakutse, kuid küsimus on selles, kui palju TV3 talle vabadust annab ja kui palju raamidesse surub. «Oma põhiolemuselt on ta siiski ju loov kunstnikunatuur ja rohkem filmimaailmaga seotud. Televisiooniprogrammi tootmine on kindlasti rutiinsem ja rohkem raamides tegevus,» rääkis Oru.

Ta lisas, et on Kanal 2 töötanud 12 aastat ning selle aja jooksul on TV3 vahetunud mitu programmijuhti, kes on meelde jäänud suurte sõnade tegemisega. «Enamasti on TV3 programmijuhid olnud suure ja uhke jutuga mehed, kelle tegude pool on kohati küsitavam olnud. Eero kindlasti sellesse ritta ei kuulu. Ta pole jutumees, pigem tegudeinimene,» rääkis Oru. Tema sõnul on TV3 programmi edasisest kvaliteedist rääkides küsimus selles, millised volitused Liivile konkurendi juures antakse, kuid Kanal 2 pole tema hinnangul põhjust väga ärev olla.

Urmas Eero Liiv (sündinud 17. novembril 1966) on Eesti dokumentaalfilmide režissöör. Ta on lõpetanud Tartu ülikooli bioloogia-geograafiateaduskonna ja Tallinna Ülikooli filmiosakonna režii alal. Lisaks dokumentaalfilmide tegemisele on ta juhtinud mitmeid saateid Kanal 2 ekraanil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles