Taliga: eelnõu tähendab töötajatele veel suuremat allasurutust

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga.
Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga ütles, et õiguskomisjoni tänane ettepanek tühistada töötuskindlustushüvitis omal soovil või poolte kokkuleppel töölt lahkunutele vähendab taaskord töötajate kaitset töösuhetes.

«See on järjekordne sigadus. Inimesed, kes on kirjutanud selle eelnõu seletuskirja, on alla kirjutanud avalikule ülestunnistusele, et nad ei tunne Eesti tööelu,» sõnas ametiühingujuht. «Jutt sellest, et tööandja ei saa töötajat kuidagi survestada omal soovil või poolte kokkuleppel lahkuma, on täiesti ebamaine luul.»

Taliga sõnul tähendaks eelnõu saamine seaduseks töötajatele väiksemat kaitset ja veel suuremat allasurutust töösuhetes. Praegu kehtiva töötuskindlustuse seadusega lepiti aastaid tagasi kokku, et kui tööandaja teeb töötaja elu põrguks, siis on töötajal võimalik lahkuda poolte kokkuleppel nii, et hüvitise saamise õigus säilib.

«On päevselge, et tänastes oludes, kus majanduses on probleeme palju ja ka tööpuudus on jätkuvalt kõrge, ei hakka keegi seda kuritarvitama. Aga tundub, et meie valitsejad mõtlevad – mida halvem, seda parem.»

Täna andis riigikogu õiguskomisjon menetlusse eelnõu, millega soovitakse tühistada töötuskindlustuse seaduses ette nähtud punkt hakata 2013. aastast maksma töötukassast 40 protsendi endise palga suurust hüvitist ka neile töötutele, kes lahkusid eelmisest töökohast vabatahtlikult või poolte kokkuleppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles