Sotside tippu pürgivad vanad rivaalid

Anna Ploompuu
, ajakirjanik
Copy
Ehkki pole välistatud, et sotsiaaldemokraatide juhiks võib pürgida veel mõni kandidaat, on Lauri Läänemets ja Riina Sikkut vähemalt näilise edumaa juba saanud ning alustanud erakonnasisese kampaaniaga.
Ehkki pole välistatud, et sotsiaaldemokraatide juhiks võib pürgida veel mõni kandidaat, on Lauri Läänemets ja Riina Sikkut vähemalt näilise edumaa juba saanud ning alustanud erakonnasisese kampaaniaga. Foto: Kollaaž

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhi valimiste kampaania sai sel nädalal avalöögi, kui riigikogu liikmed Riina Sikkut ja Lauri Läänemets teatasid ametlikult oma kandideerimisest.

Vähem kui kahe kuu pärast toimuvatel juhivalimistel mõõtu võtvad Sikkut ja Läänemets pürgisid erakonna tippu ka kaks aastat tagasi. Siis oli duost edukam Läänemets, jõudes teise vooru, kuid enim kogus hääli ning valituks osutus hoopis kolmas kandidaat – Indrek Saar.

Sotsiaaldemokraatide juhivalimised pidid toimuma juba sel suvel, ent sügiseste kohalike valimiste tõttu lükati need edasi ning erakonna senise võimuladviku volitusi pikendati. Kohe kohalike valimiste järel teatas aga erakonna juht Indrek Saar, et erakonda ta enam edasi tüürida ei soovi ning paneb ameti maha. Võimalikest erakonnajuhtidest tõusid taas püünele Läänemets ja Sikkut. Kolmanda kandidaadina räägiti ka sotsiaaldemokraatide Euroopa Parlamendi saadikust Marina Kaljurannast, kuid nagu oktoobri lõpus, kinnitas Kaljurand ka nüüd, et tema erakonna juhiks ei kandideeri.

«Ma ei ole selleks ametikohaks valmis,» sõnas Kaljurand. Ta lisas, et hoolimata sellest, et on neid, kes tahaksid teda juhina näha, peab inimene kandideerima kohale, mida ta tõesti tahab, milles ta on kindel ning milleks ta on valmis. «Minul ei ole tahtmist, piisavaid oskusi,» ütles Kaljurand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles