Kohus: prügiäri variisikud peitsid Sarapuu huve (5)

BNS
Copy
Arvo Sarapuu 1953-2020
Arvo Sarapuu 1953-2020 Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna ringkonnakohus leidis, et Margo Tomingas ja Kaido Laanjärv aitasid pealinna prügiäris kaasa Tallinna kunagise abilinnapea, keskerakondlase Arvo Sarapuu suures ulatuses toimingupiirangu rikkumisele.

Ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu 31. augusti õigeksmõistva otsuse ja mõistis Tomingase ja Laanjärve süüdi. Kohus mõistis Tomingasele rahalise karistuse 9870,40 eurot ja Laanjärvele 2490 eurot.

«Ringkonnakohtu kriminaalkolleegium otsustas, et kriminaalmenetluses kogutud tõendid kinnitavad Margo Tomingase ja Kaido Laanjärve poolt eriti suures ulatuses toimingupiirangule kaasaaitamisteo toimepanekut. Ringkonnakohus nõustus süüdistuse versiooniga, mille kohaselt lõid Tomingas, Laanjärv ja jäätmekäitluse korraldamise eest vastutanud Arvo Sarapuu ühise teoplaani alusel variäriühingu Baltic Waste Management OÜ, et osaleda Tallinna jäätmeveo riigihangetel. Variäriühingu riigihangetel osalemist, rahastamist ning juhtimist korraldas Laanjärve kaudu endise abilinnapea väimees Tomingas, et varjata korruptiivset kokkulepet ning teenida seeläbi isiklikest huvidest kantud tulu,» märkis riigiprokurör Inna Ombler.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles