Maailma õnnelikem rahvas toob rõõmu ka Eestisse

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Riezel Duhaylungsod (vasakul) ja Arlin Repil on oma eluga Eestis rahul. Mõlemad naised on siin töötanud seitse aastat.
Riezel Duhaylungsod (vasakul) ja Arlin Repil on oma eluga Eestis rahul. Mõlemad naised on siin töötanud seitse aastat. Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja/Scanpix Baltics

Mida me teame Filipiinidest? Esmajoones meenuvad paljudele eestlastele ilmselt uudised saareriigis möllavatest orkaanidest. Aga veel? Õige! Õnnelik ja alati naerusuine rahvas, kaunis loodus, mereannid, üldse suurepärane köök. Seda loetelu võiks loomulikult jäkata.

Postimees tegi Eesti ja Filipiinide diplomaatiliste suhete ümmarguse 30. aastapäeva puhul juttu filipiinlastega, kes juba pikki aastaid elavad ja töötavad Eestis. Uurisime, millisena näevad nemad siinset elu ja inimesi.

Meie tänavapildis selle Kagu-Aasia riigi esindajaid üldiselt tihti ei kohta ja ega neid siin väga palju olegi. Põneval kombel on filipiinlasi Eestis rohkem kui eestlasi Filipiinidel. Suur osa maailma ühe õnnelikuma rahva esindajatest Eestis töötab Lääne-Virumaal, kus ainuüksi Rakvere Aqva spaahotellis pakub puhkajatele lõõgastavaid massaažiteenuseid 14–15 filipiinlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles