Kodutute öömajas pakutakse pühadeperioodil jõulutoitu ja -tegevusi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sotsiaaltöö keskuste jõuluaknad 2020. aastal.
Sotsiaaltöö keskuste jõuluaknad 2020. aastal. Foto: Tallinna sotsiaaltöö keskus

Kuigi üldjuhul on kodutute öömajad avatud ööpäevaringselt vaid siis, kui päevane temperatuur langeb alla 15 miinuskraadi, siis jõuluperioodiks avab mõni Tallinna öömaja uksed kauemaks. 

«Kõigis öömajades pakutakse lisaks peavarjule traditsioonilist sooja jõulutoitu – kartulit, kapsast ja verivorsti – ning jõululaualt ei puudu ka maiustused,» rääkis Tallinna abilinnapea Betina Beškina, kelle sõnul loodetakse seeläbi koduta inimestele jõulumeeleolu luua. «Sotsiaalmajutusüksustes kaunistatakse ühiselt jõuluaknaid ja tehakse koos süüa. Seeläbi saavad jõulurõõmust osa ka need, kel päris oma kodu ei ole,» lisas ta. 

Jõuluteemalised tegevused

Kõigis Tallinna sotsiaaltöö keskuse (TSK) üksustes viiakse läbi projekt «Minu toit», kus koos klientidega valmistatakse erinevaid toite ja süüakse neid üheskoos. Tooraine eest hoolitses sotsiaaltöö keskus eelarve piires. Kasutatakse ka toidupanga annetusi.

Teist aastat järjest korraldatakse ka konkurssi «Minu jõuluaken», kus personali ja klientide ühistööna kaunistatakse vähemalt üks aken. Pildid jõuluakendest saadetakse Kaupmehe kontorisse ja need avaldatakse ka ühismeedias ja TSK kodulehel.

Üldjuhul on öömajad ööpäevaringselt avatud siis, kui päevane õhutemperatuur langeb alla 15 miinuskraadi, kuid 24.–26. detsembril on kodutute öömaja aadressil Merelahe 4 avatud 24 tundi ööpäevas. Ööpäevaringselt on avatud ka aadressil Kauge 4 asuv varjupaik.

Tallinna hoolekande keskuse hallatav Alasi 8 öömaja on pühadeperioodil avatud vaid õhtusel ja öisel ajal, kuid jõulutoite pakutakse sealgi ja pidulikum on menüü ka aastavahetusel. Resotsialiseerimiskeskuses (Suur-Sõjamäe 6a) on ehitud kuused, pakutakse jõulutoitu ja kliente rõõmustatakse ka väikese kingipakiga.

Jätkuvalt pakutakse abivajajaile kõhutäidet supiköögis aadressil Pae tänav 19. Supiköök on avatud iga päev kell 12–14.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles