Energiakulude hüvitamise kumm venib uude aastasse

Copy
Hinnanguliselt on võimalik energiahinna kulude hüvitamist taotleda rohkem kui 300 000 leibkonnal, kes võiksid saada elektri-, gaasi- ja küttekulude hinnatõusust 80 protsenti hüvitist. 
Hinnanguliselt on võimalik energiahinna kulude hüvitamist taotleda rohkem kui 300 000 leibkonnal, kes võiksid saada elektri-, gaasi- ja küttekulude hinnatõusust 80 protsenti hüvitist. Foto: Madis Veltman

Pea kõigile inimestele on potsatanud postkasti novembri energiateenuste arved ja nüüd ootab suur osa neist võimalust esitada taotlusi, mis aitaksid hinnašokki leevendada.

Valitsus vaagis päevi, milline on sissetuleku piir, millest alates saab toetust küsida. Eile otsustati, et lävend tõstetakse 1126 euroni. See tähendab, et lisaks vähem kindlustatutele saavad toetust taotlema hakata samuti keskmise sissetulekuga leibkonnad.

Hinnanguliselt on võimalik meetmest toetust taotleda enam kui 300 000 leibkonnal, kes võiksid saada elektri-, gaasi- ja küttekulude hinnatõusust 80 protsenti hüvitist. Meetme rakendamiseks kulub ligi 70 miljonit eurot.

Kui eelmisel nädalal oodati pikisilmi toetusmeetme rakendamiseks vajaliku taotluste menetlemise keskkonna valmimist, siis rahandusministeeriumi teatel on seegi nüüd valmis.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas (KE) kinnitas, et Keskerakond on valmis loobuma käibemaksu alandamise nõudest, aga soovib, et sissetuleku piir oleks üle 1100 euro. Samuti lootis ta kokkulepet gaasi võrgutasude alandamise kohta.

Aas rääkis saates «Otse Postimehest», et kõrgem piirmäär toob kaasa ka taotlejate arvu suurenemise, aga loodetavasti saavad omavalitsused sellega hakkama. «Kui taotlejaid on palju, ei ole see lihtne. Ühelt poolt saab palju ära teha elektrooniliselt, aga kindlasti on arvukalt ka neid inimesi, kes elektroonilist keskkonda ei valda,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles