Vaktsineerimise tulemustasu saab kümme omavalitsust (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eelregistreerimiseta vaktsineerimine Narvas Fama keskuses
Eelregistreerimiseta vaktsineerimine Narvas Fama keskuses Foto: Ilja Smirnov

Linnade ja valdade tunnustamiseks viirusevastases võitluses maksab riik oktoobrist detsembri keskpaigani saavutatud heade vaktsineerimistulemuste pealt omavalitsustele toetust.

Kuus omavalitsust, kes saavutasid sel perioodil 80-protsendilise täisealiste elanike vaktsineerituse taseme, saavad 10 eurot iga vaktsineeritud elaniku kohta.

Lisaks makstakse neljale linnale, kes suutsid vaktsineerituse kasvu suurendada 10 protsendi võrra, toetust viis eurot inimese pealt. Kokku eraldatakse omavalitsustele tulemustasu 567 455 eurot.

Kes ja kui palju preemiat sai

Omavalitsustele, kes saavutasid 13. detsembriks 80-protsendilise täisealiste elanike vaktsineerituse, lubati 10 eurot iga vaktsineeritud elaniku kohta ning selle tulemuseni jõudis neli omavalitsust. Kuna Saku ja Kiili vallal jäi 80 protsendist väga vahe puudu ning 14. detsembriks see ületati, arvati ka nemad tulemustasu saajate hulka.

Tulemustasu said Ruhnu (1070 eurot), Kambja (80 620 eurot), Luunja (33 900 eurot), Hiiumaa (68 140 eurot), Saku (68 880 eurot) ja Kiili (37 650 eurot).

Vaktsineerituse taset suutsid 10 protsendi võrra tõsta Maardu (36 375 eurot preemiat), Narva (129 505 eurot), Kohtla-Järve (82 645 eurot) ja Sillamäe (28 570 eurot).

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on just omavalitsuste abiga võimalik kasutada paindlikke lahendusi kohalike inimeste vaktsineerima saamiseks. «Raha maksmine ei lahterda kuidagi meie omavalitusi tublideks ja vähem tublideks,» lisas minister. «Oleme tänulikud absoluutselt kõikidele omavalitsustele nende tegevuse ja pingutuste eest koroonaviiruse leviku tõkestamisel nüüd juba kahe pika ja pingelise aasta jooksul.» 

Oktoobris kutsus rahandusministeerium omavalitsusi seoses koroona levikuga soodustama vaktsineerimist ning töötas selleks välja rahalised motivatsioonimeetmed. «Kuna tekkis võimalus valitsuse reservist vaktsineerimisele hoogu anda ka rahalise stiimuliga, siis tundus igati asjakohane omavalitsusi lisaks motiveerida, seda enam, et kasu saavad sellest lõpuks kõik osapooled,» täpsustas Aab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles