«Muidugi olen ma püüdnud nakatuda, aga kahjuks see pole õnnestunud!» (16)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Tartu Ülikooli uuringus selgus, et Margus Juurel on viirust «ära tundvate» T-rakkude tase kõrgem kui paljudel ­vaktsineerituil. Pildil Juur koos oma perekonnaga.
Tartu Ülikooli uuringus selgus, et Margus Juurel on viirust «ära tundvate» T-rakkude tase kõrgem kui paljudel ­vaktsineerituil. Pildil Juur koos oma perekonnaga. Foto: Kristjan Teedema

Tartus elava kahe lapse isa Margus Juure pere jäi koroonasse augustikuus. 12-aastasel pojal tõusis üheks päevaks 38-kraadine palavik, viieaastast tütart kiusas köha ja vaktsineeritud pereema oli nädalapäevad nohune ja väsinud. Üldiselt möödus tõbi kõigil üsna kergelt ning pereisa ei haigestunud üldse. Mitte et ta ei üritanud. («Kui naine on kõrval haige, siis igasuguseid asju saab teha, et olla lähikontaktis.»)

Paraku jäi PCR-test Juure puhul ainsana negatiivseks: nii nagu oli test negatiivne olnud ka umbes kolmekümnel eelneval korral.

«Täiesti ausalt ütlen, et ma tahan viirust külge saada, sest siis ma saaksin koroonapassi,» tunnistab Juur. «Praegu on kogu maailm ju üles ehitatud koroonapassile. Ma võin terve olla, aga mis kasu sellest on, kui ma ei saa minna kinno, kelgumäele või kohvikusse?»

Kui küsida Juurelt, miks ta pole end vaktsineerida tahtnud, vastab mees, et pole näinud vajadust. Ning tõsi: miski paistab Juurt kaitsvat. Antikehad igatahes mitte, sest neid tal – mittevaktsineeritul ja mittepõdenul – pole. Nii on selgunud neljal Synlabi uuringul.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles