Jõulupühi tähistatakse ka kaitseväes

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Jõulupühi tähistatakse ka kaitseväes
Jõulupühi tähistatakse ka kaitseväes Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe välisoperatsioonidel ja väeosade linnakutes teenistuses viibivad kaitseväelased tähistavad jõulupühi ja aastavahetust pidulikuma õhtusöögi ja ühisüritustega.

Ajateenijad saavad pühade ajal osade kaupa puhkusele vastavalt väeosade kavadele. Toitlustuskompleksid pakuvad tavapäraselt nii jõulude kui aastavahetuse ajal kaitseväe linnakutes teenistuses viibivatele kaitseväelastele pidulikumat õhtusööki.

Samuti on paljud ajateenijad saanud osaleda erinevatel pühadeüritustel. Näiteks küberväejuhatuse ajateenijad tähistasid saabuvaid pühi üheskoos juba 16. detsembril, nautides kontserti ja pidulikku õhtusööki. Videosilla vahendusel said nii Ämaris kui Tallinnas teenivad sõdurid osa ühisest peoõhtust.

Pidulik õhtu algas 21. kooli õpilaste kontserdiga Ämari linnakus, misjärel küberväejuhatuse ülem kolonelleitnant Rene Innos ja kaplan Jaan Nuga pidasid kõne. Pidusöögiks said sõdurid pühadeklassikat, nagu näiteks sülti ja verivorsti, aga ka torti. Ühisel peoõhtul said sõdurid osaleda ka meeleolukal viktoriinil.

Äsja Malis teenistust alustanud Eesti kontingent BKN-11 tähistab jõulupäeva hommikul lasketiirus ja pärastlõunal rutiinsete teenistusülesannete täitmisega. Õhtul on kaetud jõululaud ning toimub kontingendi ühine õhtusöök koos kodumaalt läkitatud toitudega.

Poolas teeniv Eesti kaitseväe sihtüksus Wisent tähistab pühi jõululaupäeval ühise jõuluõhtusöögiga Poola traditsioonide järgi, mida tuntakse Wigilia nime all ning koosneb 12 poolapärasest roast. Lisaks toimuvad erinevad seltskondlikud ühistegevused. Järgneval päeval ehk 25. detsembril peab sihtüksus ühist jõuluõhusööki traditsiooniliste Eesti roogadega.

Erinvates maailma regioonides rahvusvahelistel operatsioonidel viibib kokku üle 100 Eesti kaitseväelase, sealhulgas Poolas, Malis, Iraagis, Mosambiigis, Liibanonis ja Lähis-Idas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles