Epeenaistele pühendatud postmarki ehib Postimehe fotograafi Tairo Lutteri pilt (1)

Copy
Foto: Eesti Post

Olümpiasangarite võidu jäädvustamiseks annab Eesti Post täna välja postmargiploki, millega koos ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC) ja infokaart. Margi foto autor on Postimehe fotogaaf Tairo Lutter.

Eesti Posti juhatuse esimehe Mart Mägi sõnul on olümpiavõitjate tunnustamiseks postmargi väljaandmine ilus ja pikaaegne traditsioon. «Epeenaiskonna postmark on järjekorras juba kaheksas olümpiavõitjatele pühendatud postmark. Epeenaiskonna kullaheitlusele elati kaasa üle maailma. Võidetud kuld ühendas meid ja viis Eesti taas positiivses mõttes maailmakaardile,» lisas Mägi.

Ka EOK presidendil Urmas Sõõrumaal on hea meel, et Eesti kuldse epeenaiskonna auks postmark välja anti. «13-aastase ootamise järel saime tänu epeenaiskonna triumfile juurde neli sarmikat olümpiavõitjat, kes aitavad luua Eesti riigi kuvandit. See postmark aitab talletada olümpialiikumise ajalugu ja olümpiaemotsiooni,» ütles Sõõrumaa.

Eesti epeenaiskond koosseisus Katrina Lehis, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Irina Embrich võitis Tokyo olümpiamängudel kuldmedali, alistades finaalis Lõuna-Korea 36:32. Lisaks kuldmedalitele sai naiskond veel ühe suure tunnustuse osaliseks.: maailma olümpiakomiteede ühendus (ANOC) valis nad Tokyo suveolümpiamängude parimaks naiskonnaks, mille liikmed võistlesid ka individuaalturniiril. Auhind pälviti erakordse võistkonnavaimu näitamise eest.

Epeenaiskonna margiploki on kujundanud kunstnik Indrek Ilves ning see trükiti trükikojas Vaba Maa. Trükiarv on 10 000 ning selle nominaal on 5,90 eurot.

Lisaks margiplokile ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC) ja infokaart ning esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris.

Margiplokk koos teiste toodetega on tänasest müügil Omniva e-poes, postkontorites üle Eesti ja seda saab soetada ka täna õhtul toimuval spordiaasta tähtede galal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles