Eesti saadab Poola-Valgevene piirile appi uue üksuse (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti saadab Poola-Valgevene piirile appi juba teise üksuse.
Eesti saadab Poola-Valgevene piirile appi juba teise üksuse. Foto: Eesti Kaitsevägi

Eesti otsustas täna saata Poola esitatud palve alusel jaanuari keskel sinna uue sihtüksuse, et toetada Poolat Valgevenest tuleva hübriidrünnaku tõrjumisel ja võitluses ebaseadusliku migratsiooniga.

Üksuse põhikontingendi moodustavad sel korral kaitseliidu jalaväe- ja pioneeriüksus, lisaks saadab Eesti Poola luure- ja meediatoetuse meeskonnad, teatas kaitseministeerium.

Poola läheb jaanuari keskpaigas kuni 70-liikmeline sihtüksus, mis koosneb Kaitseliidu jalaväeüksusest koos pioneeridega ja kaitseväelastest.

Eesti saatis esimese ligi 70-liikmelise sihtüksuse Wisent Poola 2. detsembril ning see oli mehitatud reservväelaste, tegevväelaste ja tsiviilisikute baasil. Üksus jõudis Eestisse tagasi eile, 29. detsembril. Eestlaste pioneerirühm aitas koos Poola 18. mehhaniseeritud diviisi ja päästeametiga puhastada piiriala ja paigaldada lõiketraati kokku ligi 22 kilomeetri ulatuses.

Kaitseminister Kalle Laaneti sõnul näitab Eesti üksuse saatmisega oma solidaarsust ning valmidust toetada liitlasi keerulises olukorras.

«Poola on meie üks olulisemaid liitlasi piirkonnas, kelle toetamine praeguses julgeolekuolukorras on võtmetähtsusega, sest hübriidkriis vajab endiselt tähelepanu ning Poola on esitanud palve üksuse tegevuse jätkamiseks. Meil on väga head kogemused kaitseliitlaste osalemisest sõjalistel operatsioonidel ja õppustel ning olen kindel, et kaitseliitlased saavad Poolas neile pandud ülesannetega hakkama,» ütles Laanet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles