ÜLEVAADE Postimehe Eesti uudiste kõige loetumad lood

11.03.2021, Tallinn. Kehtestatud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks uued piirangud. Poed ja kaubanduskeskused on suletud, avatud on hädavajalikud poed ja teenused. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees
Copy

Postimees teeb ülevaate 2021. aastal kõige loetumatest Eesti uudistest. Nagu loetuimatest lugudest näha, troonivad edetabelis Covid-19 piirangud, samuti traagilised õnnetused ning mitmed avalikkust jahmatanud juhtumid. 

1. Eesti läheb neljapäevast lukku

Tänavu 8. märtsil kehtestati suured koroonapiirangud: suleti kaubanduskeskused, restoranid ja kõik muud mitte elutähtsad teenused. Uudises teatati sellest, et ka algklasside õpilased saadetakse distantsõppele. 

11.03.2021, Tallinn. Kehtestatud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks uued piirangud. Poed ja kaubanduskeskused on suletud, avatud on hädavajalikud poed ja teenused. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
11.03.2021, Tallinn. Kehtestatud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks uued piirangud. Poed ja kaubanduskeskused on suletud, avatud on hädavajalikud poed ja teenused. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev / Postimees

2. Alar Karis valiti Eesti Vabariigi uueks presidendiks

31. augustil sai riigikogus presidendivalimiste teises voorus ainus presidendikandidaat Alar Karis 72 häält ning ta valiti vabariigi uueks presidendiks. Päev varem, esimeses voorus, sai Karis 63 häält. 

Alar Karis valiti Eesti presidendiks
Alar Karis valiti Eesti presidendiks Foto: Eero Vabamägi

3. Otsepilt Pirita rannast

Soe suvi tõi ka suure lugejate huvi rannailma vastu. Nii tõusiski üheks aasta loetuimaks uudiseks otsepilt Pirita rannast. 

4. Esimesel koolipäeval langetab sügavas leinas pea kaks Tartu kooliperet

Augusti lõpus Tartumaal Kambja vallas juhtunud liiklusõnnetuses hukkusid Hansa kooli 9. klassi läinud 15-aastane neiu ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi 11. klassis alustanud 17-aastane noormees.

Noored olid saatuslikul õhtul kella 21.15 paiku teel linna poodi, kuid sinna nad ei jõudnud. Ülenurmest mõni kilomeeter Roiu poole põrkasid nad mootorrattaga sõites kokku BMW maasturiga. Tsiklit juhtinud noormees ja neiu hukkusid sündmuskohal. BMWd juhtinud 21-aastane naine viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Raskes avariis hukkusid 15-aastane tüdruk ja 17-aastane noormees.
Raskes avariis hukkusid 15-aastane tüdruk ja 17-aastane noormees. Foto: Margus Ansu

5. Vaata reaalajas, kuidas äike üle Eesti liigub

Suvine ilmakaart, täpsemalt äikesekaart, pakkus samuti lugejatele palju huvi. 

6. Tartumaal hukkus mootorratta ja sõiduauto kokkupõrkes kaks alaealist

Esimene uudis koos piltidega sündmuskohalt traagilisest kahe noore elu võtnud õnnetusest Kambja vallas. 

Raskes avariis hukkusid 15-aastane tüdruk ja 17-aastane noormees.

Margus Ansu

7. Politseiniku relva läbi Läänemaal hukkunud mehel jäi maha kolm last

Politsei tulistas Läänemaal 1. augusti hilisõhtul agressiivset meest, kes hukkus. Agressiivne 28-aastane mees sai haavata ja suri saadud vigastuse tõttu kohapeal. Postimehe andmetel on politsei relva läbi hukkunud mees pärit Võrumaalt ja temast jäi maha kolm last.

Kuido Sumerkini elukoht Haeska külas.
Kuido Sumerkini elukoht Haeska külas. Foto: Pilt videost

8. Saku lasteaias sattus surmaohtu liivakastis liiva alla mattunud laps

Aprilli lõpus juhtus nelja-aastase lapsega õnnetus Sakus asuvas lasteaia liivakastis. Laps jäi mänguhoos auku kaevatud liiva alla ja kaotas õhupuuduse tõttu teadvuse. Õues olid õnnetuse ajal ka õpetajad ning kui üks neist juhtunu avastas, asus ta kohe last elustama. Vähem kui kümne minutiga sündmuskohale jõudnud politsei ja kiirabi võtsid elustamise üle ning laps viidi lastehaiglasse.

Saku lasteaias sattus surmaohtu liivakastis liiva alla mattunud laps
Saku lasteaias sattus surmaohtu liivakastis liiva alla mattunud laps Foto: Sander Ilvest

9. «Ta pani ukse lukku ja palus võtta aluspesu väele.» Ilmateadlane Jüri Kamenik viis noormeeste peal läbi perversseid katseid

Novembri lõpus raputas lugejaid skandaal, mille peategelaseks oli ilmateadlane Jüri Kamenik. Nimelt selgus, et Tallinna Ülikooli klimatoloogia ja meteoroloogia lektor, meedias korduvalt ilmavaatlustest rääkinud Jüri Kamenik on aastaid teinud põieuuringuid, milles osalejate väitel on neid seksuaalselt ära kasutatud.

Jüri Kamenik on korduvalt väitnud, et tema sotsiaalmeedia- ja pangakontosid kasutas keegi teine.
Jüri Kamenik on korduvalt väitnud, et tema sotsiaalmeedia- ja pangakontosid kasutas keegi teine. Foto: Mihkel Maripuu

10. Joobnuna autoroolist tabatud Aunaste: mul ei ole mitte midagi öelda

Tuntud teletäht ning Isamaasse kuuluv endine riigikogulane Maire Aunaste tabati aprillis Tartus oma Subaru roolist alkoholijoobes. Õnnetuse pealtnägija sõnul oli Aunaste väga purjus. «Ta oli ühes Sõbra Maxima parklas ning tagurdas vastu Nissani tagastanget, väike müks käis. Nissani autost väljusid inimesed ja nägid, et naine on purjus, ning helistasid politseisse. Kui nad üritasid Aunastelt autovõtmeid saada, siis Aunaste otsustas minema sõita,» rääkis pealtnägija.

Maire Aunaste tabati joobes olekus autoroolist.
Maire Aunaste tabati joobes olekus autoroolist. Foto: Jürgen Puistaja

11. Suri lauljanna Lea Dali Lion

21. aprillil suri 47-aastasena tuntud Eesti laulja, artist ning heliloogja Lea Dali Lion. Ta oli 1998. aastal asutatud ansambli Blacky solist ning laulis kuulsaks mitmed hittlood nagu «Ära piina mind» ja «Segased lood».

Märtsi lõpus viibis Dali Lion koroonaviiruse tõttu haiglas intensiivraviosakonnas.

Lea Dali Lion
Lea Dali Lion Foto: Erakogu

12. Uus avastus: Estonia vööriramp on täiesti lahti

Juuli keskel saatis parvlaev Estonia kuuendat uuringupäeva sügavat hämmeldust tekitanud avastus: ramp, mis nii 2019. aastal Norra dokumentaalfilmi loomisel kui ka 1994. aasta ametlikel sukeldumisvideotel oli suletud, leiti nüüd olevat täielikult lahti. Siiani kehtiva ametliku raporti (JAIC 1994-1997) järgi on vraki vööriramp kinni ja vaid osaliselt meetri jagu avatud. Varem on just suletud ramp olnud põhjendus, miks laeva autotekile sisse ei pääse.

Estonia ramp 15. juulil 2021. Uurimislaeva allveekaameraga salvestatud videost. Pildil on näha rambi hinged.
Estonia ramp 15. juulil 2021. Uurimislaeva allveekaameraga salvestatud videost. Pildil on näha rambi hinged. Foto: Kaader videost
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles