Kolmest Kanada hokimängijast said Valgevene kodanikud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Lalande.
Kevin Lalande. Foto: SCANPIX

Kolm Minski Dünamo hokimeeskonnas mängivat kanadalast – väravavaht Charles Linglet, ründajad Geoff Platt ning Kevin Lalande on Iterfaksi teatel nüüdsest Valgevene kodakondsed

«Neist hokimängijatest said tõepoolest Valgevene kodanikud,» kinnitab Minski Dünamo pressiteade, «mehed teatasid soovist muuta kodakondsust ja neile tulid vastu nii klubi, hokiföderatsioon kui ministeeriumid ja ametkonnad.»

Platt, Lalalnd ja Linglet on juba kätte saanud Valgevene passid. Riigi spordi- ja turismiministeerium hoolitses selle eest, et see juhtuks kiiremini kui Valgevene standardne kodakondsuse saamise protseduur ette näeb. Üldjuhul võtab selle riigi kodanikuks saamine aega seitse aastat.

Eeldatavasti astuvad värskelt kodakondsuse saanud  hokimängijad peagi üles ka Valgevene koondise ridades.

Sport-Expressi teatel ei osanud klubi pressiteenistus öelda, kas mehed jätsid endale ka Kanada kodakondsuse. Varem on hokimängijad väitnud, et kavatsevad seda teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles