Türi nooruk külmus nädalavahetusel surnuks

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Türi gümnaasiumi pere mälestas eile leinaseisakuga kooli õpilast, kes leiti nädalavahetusel surnuks külmununa.


Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemspetsialist Agu Lall edastas, et laupäeva õhtupoolikul helistas 18aastase noormehe isa ja teatas, et poeg läks 23. jaanuari õhtul autoga sõitma ning 24. jaanuaril kella 16 ajal leidsid omaksed ta Mudiste–Vändra–Tõrvaaugu maantee ristmikust 700 meetrit eemal asuva mahajäetud hoone õuest lume seest surnuna.

Lall märkis, et juhtumi üksikasjade väljaselgitamisel on kindlaks tehtud, et noormees oli 23. jaanuari õhtul koos seltskonnaga pidutsenud ühes puhkemajas ja öösel kella 2-3 paiku olevat teatanud, et läheb autoga sõitma.

Kaaslased olevat teda väidetavalt keelanud, kuid noormees läinud ikkagi sõitma, temaga läks kaasa kaks alaealist tütarlast.

Mudiste–Vändra–Tõrvaaugu ristist 2,5 kilomeetrit Tõrvaaugu poole Jälevere kruusaaugu juures olevat autol bensiin otsa saanud ning kolmekesi liikusid nad Suure-Jaani–Mudiste Vändra maantee poole, et Suure-Jaani linnast bensiini tuua.

Mingil hetkel otsustasid tüdrukud Põhjaka külas, et lähevad jalgsi peole tagasi, ja jõudsid sinna hommikul kella kuue paiku.

Et üksi edasi liikunud noormehest keegi midagi ei teadnud, hakkasid omaksed teda otsima: leidsid esmalt mahajäetud auto ja hiljem surnukeha. Seejärel teatasid juhtunust politseile.

Lall ütles, et surnukehal välised vägivalla tundemärgid puudusid, sündmuskohal olid ainult noormehe jäljed, isiklikud asjad olid taskus alles. Surnukeha saadeti kohtumeditsiinilisele lahangule.

Türi gümnaasiumis oli eile leinapäev. Lahkunud õpilase meenutamiseks loodi mälestusnurk ning ühiselt langetati pead leinaseisakul.

Kooli psühholoog Silva Ott ütles, et noormehe koolikaaslased on leinaga toimetulekuks käinud ka temalt lohutust otsimas. «See on meile väga raske, kõik on kurvad,» märkis ta.

Türi gümnaasiumi direktor Veiko Valang meenutas, et oli noormehega alles eelmisel reedel koolimaja trepil vestelnud. «Ta oli sportlik ja väga asjalik noormees,» sõnas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles