Biden kinnitas Zelenskõile veel kord USA tugevat toetust (2)

Copy
Kaader kahe riigipea pühapäevasest kõnest.
Kaader kahe riigipea pühapäevasest kõnest. Foto: LEAH MILLIS/Scanpix

USA president Joe Biden ja tema Ukraina kolleeg Volodõmõr Zelenskõi pidasid pühapäeval telefonivestluse, milles Ühendriikide riigipea kinnitas veel kord tugevat ja otsustavat toetust Venemaa agressiooni korral.

«President Biden andis väga selgelt mõista, et USA koos oma liitlaste ja partneritega reageerivad otsustavalt, kui Venemaa Ukrainasse tungib,» ütles Valge Maja pressiesindaja Jen Psaki avalduses.

«Oma kõnes Zelenskiga rõhutas Biden ka Washingtoni jätkuvat pühendumust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele ning põhimõttele, et Ukraina tuleviku osas ei otsustata kuskil ega midagi ilma Ukrainat kaasamata,» lisas Psaki.

USA liider avaldas lisaks toetust meetmetele pingete maandamiseks Donbasis ja aktiivsele diplomaatiale Minski kokkulepete elluviimise edendamiseks.

Zelenskõi teatas pärast telefonikõnet Bideniga, et Ukraina hindab Ühendriikide vankumatut toetust. «Me hindame USA vankumatut toetust Ukrainale,» kirjutas Zelenskõi suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Arutasime Ukraina, USA ja partnerite ühistegevust rahu säilitamisel Euroopas ja olukorra edasise eskaleerumise ärahoidmisel,» ütles president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles