Piritale rajatakse maestro Eri Klasi mälestuseks haljak

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Estonia Teatri Talveaed  -  «Eriline Eri Klas» maestro 75. juubel 2014. aastal
Estonia Teatri Talveaed - «Eriline Eri Klas» maestro 75. juubel 2014. aastal Foto: Viktor Burkivski

Tallinna käesoleva aasta eelarves on ette nähtud 300 000 eurot maestro Eri Klasi haljaku loomiseks Piritale Kloostrimetsa teele. Linnaosavanema sõnul istutatakse haljakule nii puid-põõsaid kui rajatakse ka purskkaev. 

Linnaosavanem Tõnis Liinati (KE) sõnul istutatakse haljakule olemasolevatele puudele-põõsastele lisaks iluõunapuid, kirsipuid ja ilupõõsaid. «Haljaku uhkuseks saab aga rekonstrueeritud purskkaev, mis hakkab vett purskama maestro taktikepi järgi. Samuti rajatakse ajakohane valgustus. Kloostrimetsa tee ja kloostri vahele jääv ala saab sel aastal uue ja väärika ilme,» sõnas Liinat.

Klas oli aastaid Tallinna Filharmoonia kunstiline juht, samuti rahvusooper Estonia peadirigent ja kunstiline juht, kuid Pirita poolt vaadates on Liinati sõnul olnud silmapaistev tema töö Pirita kloostri varemetes toimuva Birgitta festivali käimalükkaja ja eestvedajana. «Ta oli aastaid Tallinna tunnusfestivali kunstiline juht. Eri Klas on legendaarne tegelane Eesti muusika- ja kultuuriloos,» nentis Liinat, lisades, et haljaku loomisega soovib linnaosa kultuuri suurmehele austust avaldada. 

Esimene Birgitta festival toimus Pirital 2005. aastal ning Klas oli selle kunstiline juht kuni 2016. aastani. Klas oli Tallinna aukodanik, Tallinna vapimärgi kavaler ja Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia laureaat.

Klas suri 2016. aasta veebruaris pärast rasket haigust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles