Mullu tehti Tallinna koroonaennetuspunktides 207 561 kaitsesüsti

BNS
Copy
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine.
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinn avas möödunud aastal mitmeid koroonaennetuspunkte ja käivitas kodusvaktsineerimise teenuse neile, kes ise vaktsineerima minna ei saa – ühtekokku tehti koroonaennetuspunktides ja kodudes 207 561 kaitsesüsti.

Augusti kahel viimasel nädalavahetusel ning 2. ja 9.–10 oktoobril oli vaktsineerimiseks avatud kümme Tallinna kooli. Eelkõige oli see mõeldud õpilastele alates 12. eluaastast, kuid oodatud olid ka kõik teised soovijad. Koolides sai kaitsesüsti 4444 inimest, millele lisandub 726 õpetajatele tehtud tõhustusdoosi. Augusti lõpuni töötas vaktsineerimispunkt linnavalitsuse hoones Vabaduse väljak 7, kus tehti 858 vaktsiinidoosi.

10. novembril avati statsionaarne koroonaennetuspunkt Vabaduse väljakul, kus lisaks nõustamisele ja vaktsineerimisele saab teha PCR testi ning alates 26. detsembrist ka tasuta antigeeni kiirtesti. Tööd jätkas nõustamis- ja vaktsineerimispunkt Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses ning järjepanu avati veel kuus koroonaennetuspunkti Haaberstis, Lasnamäel, Põhja-Tallinnas ja Kristiines. Neis kaheksas koroonaennetuspunktis vaktsineeriti 10. novembrist kuni aasta lõpuni kokku 22 040 inimest. Vabaduse väljaku punktis tehti aasta lõpu seisuga 9616 PCR testi ning 1579 kiirtesti.

Alates 4. novembrist lisandus kodus vaktsineerimise teenus neile, kellel ei ole mingil põhjusel võimalik ise vaktsineerima minna. Aasta lõpu seisuga sai oma kodus kaitsesüsti 1002 inimest. Koostöös linnaosavalitsustega pakkus oktoobris ja novembris teenust ka vaktsineerimisbuss, kus tehti kokku 4738 vaktsiinidoosi.

Linn viis läbi mitu ülelinnalist teavituskampaaniat, mille eesmärk oli tõmmata tähelepanu vaktsineerimise tähtsusele ja kutsuda kaitsesüstile kõiki, kes seni seda veel teinud ei ole. Samuti tuletati kampaaniatega meelde maski kandmise vajadust.

Alanud aastal jätkab tööd neli Tallinna koroonaennetuspunkti, kus saab eelbroneeringuta teha nii esimest, teist kui ka tõhustusdoosi. Vabaduse väljaku nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt on avatud iga päev kell 9–21. Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid Haabersti Rimis Haabersti tänav 1, Kristiine keskuses Endla 45, Lindakivi kultuurikeskuses Jaan Koorti 22 on argipäevadel avatud kell 12–19 ja nädalavahetustel kell 10–17. Nõustamis- ja vaktsineerimisteenus on tasuta.

PCR testi tegemine Vabaduse väljaku testimispunktis on saatekirja alusel tasuta, ilma saatekirjata tuleb tasuda 44 eurot. PCR-testi proov võetakse kas ninaneelust või kurguloputusvedelikust. Testimispunktis on võimalik kuni 16. jaanuarini teha ka tasuta antigeeni kiirtesti, mille tulemuse kohta ei anta küll tõendit, kuid positiivse testitulemuse korral tehakse sealsamas tasuta PCR test.

Eelkõige eakatele mõeldud teenusena pakub Tallinn võimalust vaktsineerimisbrigaad koju kutsuda. Vaktsineerimisbrigaadi koju kutsumiseks saab helistada telefonil 677 8448, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel 8–20 ja nädalavahetusel 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad seitse päeva nädalas kell 9–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles