Naiskogu Kadri näeb sotsiaaldemokraatide uue juhina Riina Sikkutit (2)

BNS
Copy
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut.
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut. Foto: Eero Vabamägi

Naiskogu Kadri toetab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) uue juhi kandidaadina riigikogu liiget Riina Sikkutit, kes on ka naiskogu Kadri president.

«Riina Sikkut on end poliitikas tõestanud särava ja empaatilise naisena, kellele on toeks ka väljaspool poliitikat saadud töökogemus. Riigikogu kolleegid hindavad teda sisulise töö tegijana, kelle teadmiste ampluaa on lai. Liidrina suudab ta inimesi kaasa tõmmata ja tegudele innustada. Tema sõna loeb ka ühiskonnas laiemalt,» kinnitas riigikogu liige ja naiskogu juhatuse liige Heljo Pikhof.

Just neil põhjustel otsustaski meie juhatus toetada Riina Sikkuti kandidatuuri sotsiaaldemokraatide juhi kohale, lisas Pikhof.

«Peatselt toimuval sotsiaaldemokraatide üldkogul otsustatakse teatud määral ära, kas ja millisel moel kõlab 2023. aasta riigikogu valimistel sotsiaaldemokraatlike naiste hääl ja kuidas kõlavad naisvalijate jaoks olulised teemad,» märkis juhatuse liige Reet Laja. «Viimasel kahel aastal on just naiste õlule langenud täiendav koormus nii kodudes, koolis kui tervishoius, aga ka kaubanduses ja teeninduses. Sotsiaaldemokraatlike naiste hääl aitab poliitilise juhtimise juures teha tasakaalustatumaid valikuid, et naiste, laste ja eakamate pereliikmete vajadused majanduskasvu tagaajamise tuules ei ununeks.»

Naiskogu Kadri on ühiskondlikult aktiivsete naiste vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis asutati 1996. aastal ning kuhu kuulub üle 900 liikme. Ühenduse eesmärk on edendada naiste ja meeste võrdõiguslikkust ning kasutada ühiskonnas paremini Eesti ärksate naiste potentsiaali.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna üldkogu valib uue esimehe 5. veebruaril Tallinnas. Erakonna juhi kohale kandideerimisest on seni teada andnud Lauri Läänemets ja Riina Sikkut.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles