Põhja-Korea teatas hüperhelikiirusega raketi katsetamisest (1)

Copy
KCNA avaldatud foto katsetusest.
KCNA avaldatud foto katsetusest. Foto: STR/Scanpix

Põhja-Korea riiklik meedia teatas neljapäeval, armee katsetas hüperhelikiirusega ballistilist raketti, mis on esimene sellelaadne katsetus käesoleval aastal.

«Raketti katsetati kolmapäeval ja see tabas täpselt 700 kilomeetri kaugusel asuvat sihtmärki,» edastas riiklik uudisteagentuur KCNA.

«Kolmapäevane katsetus kinnitas raketi lennujuhtimise kvaliteeti ja stabiilsust aktiivse lennu ajal ning hindas eraldatud hüperhelikiirusel rakendatud uue külgsuunalise liikumise tehnika jõudlust,» teatas KCNA.

Ühendriigid mõistsid varem päeval hukka arvatava ballistilise raketitulistamise Põhja-Koreast ning ärgitasid Pyongyangi istuma läbirääkimiste laua taha.

«See tulistamine rikub mitut ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni ja ohustab DPRK (Põhja-Korea) naabreid ja rahvusvahelist kogukonda,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja.

«Me oleme pühendunud diplomaatilisele lähenemisele DPRK küsimuses ja kutsume neid osalema dialoogis,» ütles ta.

Pressiesindaja lisas, et USA pühendumus kaitsta oma liitlasi Lõuna-Koread ja Jaapanit on raudkindel.

USA välisminister Antony Blinken ja kaitseminister Lloyd Austin kohtuvad neljapäeval telesilla kaudu oma Jaapani ametivendadega, et pidada regulaarseid julgeolekukõnelusi.

Nendega liitub USA uus suursaadik Tokyos, endine Chicago linnapea Rahm Emanuel.

President Joe Bideni valitsus on korduvalt kinnitanud, et on avatud läbirääkimistele Põhja-Koreaga, kes on viimasel ajal läbi viinud rea väiksemaid raketikatsetusi.

Põhja-Korea liidril Kim Jong-unil oli kolm tippkohtumist Bideni eelkäija Donald Trumpiga, kuid need ei viinud püsivate lepeteni.

Lõuna-Korea sõjaväe teatel tulistas Põhja-Korea arvatava ballistilise raketi mere poole Chagangi provintsist, mis piirneb Hiinaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles