GALERII ⟩ Rahvusraamatukogu avas Tallinnas Narva maanteel ajutise kodu (1)

BNS
Copy

Eesti Rahvusraamatukogu avas neljapäeval Tallinnas Narva maaanteel oma ajutise kodu.

«Nimetame oma uut ajutist kodu rahvusraamatukogu väikeseks majaks, kuhu jääme neljaks aastaks,» ütles peadirektor Janne Andresoo. Alates reede pärastlõunast on maja kõigile kõigile avatud.

Novembri algusest alanud kolimise kuulutas sümboolselt lõppenuks pakiroboti kohale jõudmine viimase raamatuga, milleks oli Piret Lotmani «Eesti Rahvusraamatukogu ajalugu 1918-2018». «See raamat on ühe Eesti kultuuripärandi hoidja lugu ning küllap on raamat oluline meie kõigi jaoks, et see teos oleks ka siin majas hoitud,» ütles peadirektor.

Oma avakõnes rõhutas Janne Andresoo, et raamatukogu ilma lugejateta on ju lihtsalt natuke seinu ja natuke raamatuid. Ilma inimesteta võiks uksed kinni panna. «Me vajame teid väga. Teie kohalolek aitab lihtsalt ruumist luua raamaturuumi. Meil on aastatega õpitud ja omandatud oskused olemas. Hing ja sisu on aga teie käes. Tulge vaatama, tulge lugema, jääge raamatutega,» lausus ta.

Rahvusraamatukogu väiksesse majja tulles saab teha kõiki harjumuspäraseid toiminguid. Laenutada raamatuid, noote või helisalvestisi. Kasutada lugejaarvutit, autoriseeritud töökohta, printida, skaneerida, kopeerida, küsida infonõustamist, lugeda värsket perioodikat ja uudiskirjandust, niisama aega veeta või osaleda mõnel üritusel, mida väike maja hakkab pakkuma.

Rahvusraamatukoguga tuli uude kohta kaasa ka LVLup! Videomängude Muuseum, kus saab näha ja proovida arvuteid läbi aastakümnete.

Väike maja on avatud Narva maantee 11 aadressil igal tööpäeval kella 10-20 ja laupäeval kella 12-19. Pühapäeviti on maja suletud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles