Maski kandmast keeldunud ja politseinikke ropult sõimanud naine sattus seadusega pahuksisse (14)

Copy
Pargi keskuse nimeline kaubanduskeskus valmis kaks aastat tagasi ning toona lubas arendaja esindaja Allan Mänd, et peagi hakatakse jäähalli ja ujula rajama. Sellest pole siiski asja saanud ning vallavalitsus ja ettevõtja on  vastastikku teineteist selles süüdistanud.
Pargi keskuse nimeline kaubanduskeskus valmis kaks aastat tagasi ning toona lubas arendaja esindaja Allan Mänd, et peagi hakatakse jäähalli ja ujula rajama. Sellest pole siiski asja saanud ning vallavalitsus ja ettevõtja on vastastikku teineteist selles süüdistanud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ehkki maskikandmise kohustus avalikes siseruumides, seal hulgas kaubanduskeskustest, ei tohiks tulla enam kellelegi üllatusena, esineb aeg ajalt juhtumeid, mille puhul tuleb korrakaitsjatel inimestele reegleid meelde tuletada.

Teisipäeval leidis Jõhvis Pargi Keskuses aset intsident, kui üks kaubanduskeskusesse maskita sisenenud naine keeldus vaatamata politseinike märkusele see hoones viibides ette panna ja korrektselt kanda ning läks nendega hoopis raksu.

Ida prefektuuri teatel pöördusid korrakaitsjad naise poole, paludes tal reeglitest kinni pidada ja maski õigesti kanda. Soovituse kuulamise asemel hakkas naine vastu vaidlema, kuni talle anti korraldus minna menetlustoimingute läbiviimiseks politseiautosse.

«Naine keeldus politseinike korralduse täitmisest, muutus verbaalselt agressiivseks ja kasutas politseinike suunas roppe ja solvavaid väljendeid,» kirjutas Ida prefektuur sotsiaalmeedias avaldatud teates ning lisas, et politseile passiivse vastupanu osutamise tõttu võtsid ametnikud naise kätest kinni ning toimetasid ta politseimasinasse.

Et politseiametniku solvamine ja maski mittekandmine on süüteod, siis alustati naise suhtes menetlust.

Postimehe venekeelse väljaande poole pöördunud Jõhvi elaniku Tatjana sõnul ületasid politseinikud tema tütrega sel viisil käitudes oma volitusi. Ema väitel väänati tema tütre käsi, tiriti ta jõuga välja Coopi poest ja viidi jaoskonda, kuid jäeti samal ajal tähelepanuta ülejäänud sealsamas viibinud maskita inimesed.

Neljapäeval esitas intsidenti sattunud naine politseile avalduse, milles süüdistas korrakaitsjaid volituste ületamises.

Ida prefektuur selgitas, et piirangutest kinnipidamise üle järelevalvet tegevad politseinikud eelkõige vestlevad inimestega ja selgitavad neile maskikandmise nõuet. Kui politseinike korraldusi keeldutakse täitmast, siis on neil vastavalt korrakaitseseadusele õigus toimetada inimene politseiautosse või jaoskonda menetlustoiminguteks või isikusamasuse kontrollimiseks.

Maskikontrolle teostavad politseinikud kannavad kehakaameraid ning ka selle juhtumi puhul on kogu vestlus pildi ja heliga salvestatud, lisas prefektuur.

«Kui inimene tunneb, et temaga on ebaõiglaselt käitutud, siis tal on õigus pöörduda kaebusega kas politsei või prokuratuuri poole. Kaebuse esitamisel kontrollitakse kaebuses toodud asjaolusid, kogutakse ja analüüsitakse selgitusi ja tõendeid ametnike tegevuse õiguspärasuse hindamiseks,» märkis Ida prefektuur.

Korrakaitsjate sõnul kannab enamus kaubanduskeskuste külastajaid eeskujulikult näomaski ja selle eest avaldatakse tänu kõigile, kes aitavad enda ning kõigi teiste tervist hoida.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles