Treeningprogramm oma immuunsuse toetamiseks – beetaglükaanid.

KBM Pharma OÜ
Copy
Foto: Shutterstock

Immuunsüsteemi normaalne toimimine on väga oluline meie üldise tervise, aga ka vaimse tervise seisukohalt.

Tänapäeval on meie kõigi immuunsüsteem pideva surve all. Seda kahjustavad ja nõrgestavad paljud mõjurid: stress, erinevad ravimid, alkohol, toksiinid…

Samas on teadlased kindlaks teinud, et immuunsüsteemi normaalne talitlus mitte ainult ei kaitse meid haigustekitajate eest, vaid on äärmiselt oluline ka vaimse tervise säilitamise seisukohalt. Immuunsüsteemi rakkude ja ajurakkude vahel on püsiühendus, mis vahendab pidevalt signaale mõlemas suunas. Juhul kui immuunsüsteem ei tööta korralikult või on üle koormatud, tekivad tujulangus, rõhutud meeleolu ja depressiivsus.

Seepärast on väga oluline leida tõhusaid ja ohutuid viise immuunsüsteemi tugevdamiseks – eriti praegusel nakkusohtlikul ajal. Kõigile on teada, et immuunsüsteemi efektiivseks toimimiseks on vajalikud D-vitamiin ja tsink. Vähem teatakse uudseid looduslikke vahendeid, millest on palju abi meie organismi kaitsevõime parandamisel.

Uus ja väga tõhus looduslik immuunsüsteemi tugevdaja – beetaglükaanid.

Beetaglükaanid on suured taimset päritolu ahelmolekulid, mis meie seedetraktis ei lagune. Beetaglükaane on põhjalikult uuritud ning on tehtud kindlaks, et nad on väga tõhusad looduslikud immuunsüsteemi talitluse toetajad. Samuti on täpselt teada nende toimemehhanism.

Beetaglükaanid on täiesti ohutud, kuid organismi sattudes tekitavad nad immuunvastuse – sama moodi, nagu näiteks viirused. Organism reageerib neile samuti nagu haigustekitajatele: ta rakendab tööle imuunsüsteemi, et soovimatut sissetungijat kahjutuks teha. Teisisõnu, beetaglükaanid aktiveerivad ja “treenivad” imuunsüsteemi, parandades valmisolekut anda vastulöök erinevatele haigustekitajatele: viirustele ja bakteritele.

Beetaglükaanide kõige olulisemaks omaduseks on organismi immuunvastuse aktiveerimine, mis loob tõhusa kaitsesüsteemi haigustekitajate vastu.

Beetaglükaanid muudavad immuunsüsteemi töö tõhusamaks, täpsemaks ja kiiremaks, kuid samas ei põhjusta immuunsüsteemi liigset ergutamist ega “ülereageerimist” nakkuse ajal. Beetaglükaane tuleks võtta igapäevaselt pikemat aega järjest (vähemalt paar kuud). Siis on nende molekulide poolt läbi viidud “treeningprogramm” piisav selleks, et meie immuunsüsteem edukalt nakkustega toime tuleks ning aitaks vältida tõsisemat haigestumist.

Beetaglükaanidel on ka teine oluline kasulik mõju: nad parandavad meeleolu ja suurendavad üldist heaolutunnet. Hiljuti läbiviidud uuringud tõestasid, et beetaglükaane sisaldavate toidulisandite tarbimine vähendas pingeid, muremõtteid ja rõhutust ning parandas üldist meeleoluseisundit.

Kõik beetaglükaanid ei ole ühesugused.

Uuringud näitavad ka seda, et mitte kõik beetaglükaanid ei paku tõhusat toetust immuunsüsteemile ja vaimsele tervisele. Immuunsüsteemi ja kesknärvisüsteemi talitlust toetavate omadustega on ainult pagaripärmist saadud beetaglükaanid. Lisaks immuunsuse tugevadamisele ja vaimse healu parandamisele toetavad need ka ülemiste hingamisteede talitlust. Pärmi beetaglükaanide mõju immuunsüsteemile on kõige efektiivsem, kui neid manustada koos D-vitamiini, tsingi ja seleeniga.

Uudne beetaglükaani ja D-vitamiini kompleks: Solefarin

Eesti apteekidesse on jõudnud uudne komplekspreparaat immuunsüsteemi toetamiseks – Solefarin. Solefarin on ainulaadne immuunsüsteemi toimimist toetav kompleks, mis sisaldab suure annuse pärmi beetaglükaani ja D-vitamiini, tsinki, seleeni ja b-rühma vitamiine. Lisaks sellele on koostises ka arabinogalaktaan, mis aitab kaasa soolestiku tervisele, normaliseerib soole mikrobioomi ning toetab seedetraktiga seotud immuunsust.

Solefarin – tugev vastulöök nakkustele (pakendi pilt poksikinda ja viirusega)

Loe lähemalt ja osta siit.

Foto: KBM Pharma OÜ
Copy
Tagasi üles