FOTOD ⟩ Kohus mõistis Lasnamäel tapmisega lõppenud baaritüli peategelase pikaks ajaks vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Harju maakohus mõistis täna vanglakaristused 2020. aasta augustis Tallinnas Lasnamäel mehe surnukspussitamisega lõppenud baaritüli osalistele.

Kohus mõistis Roman Gluhhovtšenkole (32) koos eelmise kuriteo eest kandmata karistusega 17 aasta kolme kuu ja 17 päeva pikkuse vangistuse, Ilja Gaidalenkole (34) kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Maksim Vassiljevile (31) üheaastase vangistuse, millest arvestatakse maha vahi all oldud aeg viis kuud ja 17 päeva. Vassiljevi lõplik karistus on kuus kuud ja 13 päeva tingimisi üheaastase katseajaga.

Kohus mõistis süüdistatavatelt kannatnu Julia kasuks välja hüvitise 3000 eurot ja tapetud Nikita vanematele 15 000 eurot.

Kohus põhjendas ka kohtuotsuse motiive ja tõi esile, et kogu sündmuste ahela käivitas ja viis traagilise tagajärjeni kannatanu Julia provotseeritud tüli.

Harju maakohtus novembris toimunud kohtuvaidluses taotles prokurör mullu augustis Tallinnas Läänemere teel baaritülis toimunud tapmise peategelasele 17-aastast vangistust.

Prokurör Kelly Kruusimägi taotles Roman Gluhhovtšenkole koos eelmise kuriteo eest kandmata karistusega 17 aasta pikkust vangistust, Ilja Gaidalenkole kuue aasta ja kuue kuu pikkust vangistust ning Maksim Vassiljevile ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest tal tuleb reaalselt ära kanda viis kuud ja 17 päeva ning ülejäänud karistust tingimisi kaheaastase katseajaga.

Tapmisega lõppenud konflikt

Kohtueelsel uurimisel kogutud tõendite põhjal tekkis 22. augustil 2020 Lasnamäel baaris Kardenn konflikt Roman Gluhhovtšenko ja 31-aastase Julia Virkuneni vahel. Gluhhovtšenko lõi naist, kuid olukord lahenes tänu administraatori ja baari külastajate sekkumisele.

Mõne aja pärast puhkes baari ees konflikt Julia abikaasa, 26-aastase Nikita Virkuneni ja süüdistatava vahel. Virkunen lõi süüdistatavat, misjärel hakkasid kolm süüdistatavat Virkuneni peksma. Kakluse käigus lõi Gluhhovtšenko vastast mitu korda noaga. Seejärel istus Julia Virkunen rooli ja suunas auto baariseinast läbi murdes meesterühma poole.

Prokuratuuri teatel pussitas Gluhhovtšenko baari ees kakluse käigus ka konfliktis osalenud 39-aastast taksojuhti, kes õnneks raskelt vigastada ei saanud. Kohtualused lahkusid sündmuskohalt ning pealtnägijad helistasid häirekeskusesse.

Kiirabi viis Nikita Virkuneni haiglasse, kus ta saadud vigastustesse suri.

Politseil õnnestus tagaotsitav Maksim Vassiljev kinni pidada 25. augustil, Ilja Gaidalenko 31. augustil ning Roman Gluhhovtšenko pidas Läti politsei kinni Riia lähedal 24. oktoobril 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles