Kaitseliit korraldab oma esimese riigikaitselaagri (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tavapäraselt on riigikaitselaagreid korraldatud kevadeti.
Tavapäraselt on riigikaitselaagreid korraldatud kevadeti. Foto: Germo Aabla

Kolmapäevast reedeni toimub Tallinnas ja Harjumaal esimene Kaitseliidu korraldatav riigikaitselaager, mille viib läbi Tallinna malev.

Talvisesse laagrisse läheb ligi 60 Tallinna ehituskooli ja Kopli ametikooli riigikaitseõpilast. Kahe ja poole päevane välilaager lõpetab koolides riigikaitse kursuse õppekava.

Riigikaitse õpetus valikainena annab noortele teoreetilised teadmised riigikaitse ülesehitusest, kaitseväe ja Kaitseliidu juhtimisest, relvastuse arengutest, kodanikukaitse temaatikast ja esmaabi osutamisest.

Välilaagris omandavad õpilased esmast kogemust talvel välitingimustes elamisest, lahingukannatanule abi andmisest, sportrelvadega laskeõppest ja palju muud. Õpilased saavad kaitseliitlaste juhendamisel harjutada jaosuuruse üksuse juhi rolli ning kogeda nii kaitseväelist korda, rutiini, päevaplaani kui ka distsipliini.

«Välilaager on ka hea võimalus tutvuda Kaitseliiduga. Loodame, et kursuslased leiavad tulevikus tee meie organisatsiooni, et panustada Eesti riigikaitsesse,» ütles laagri peakorraldaja staabiveebel Gaido Nurmsalu.

Kaitseliit hakkab riigikaitse valikaine raames välilaagrite korraldamist juhtima sellest aastast. Tänaseks on välilaagrisse mineku taotluse esitanud enam kui 130 Eesti gümnaasiumi ja kutseõppeasutust ligi 6000 õpilasega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles