Ligi koalitsioonipartneri ettepanekust: ei maksa lolli mängida (47)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi möönis rahvusringhäälingu saates «Esimene stuudio», et Keskerakonna ettepanek toetusmeetmete paketti laiendada on rumalus.

«Mõtled, et kas see ongi see potentsiaal, millega valitsetakse riiki,» kommenteeris endine rahandusminister vaid paar tundi tagasi Keskerakonna poolt välja käidud ettepanekuid.

Ligile jäi arusaamatuks, miks subsideeritakse fossiilse kütuse tarbimist kõigile. «Tegelik probleem on kahesuunaline: ühelt poolt võib toetusi maksta keskklassile säästmiseks; toetust tuleb maksta vaesematele hakkamasaamiseks. Keskmiselt ei ole probleem kõikehõlmav,» selgitas ta.

Neljapäeval arutavad koalitsioonipartnerid, milliseid samme energiakriisist väljumiseks tehakse. «Ei ole mõtet lolli mängida,» kommenteeris Reformierakonna aseesimees võimalikku koalitsioonipartneri ettepanekute üle arutamist. «Oleks minu teha olnud, ma poleks sellist valitsust kokkugi pannud,» oli Ligi kogu valitsuse suhtes kriitiline.

Seeder: Keskerakonna sõnumit ei saa väga tõsiselt võtta

Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa erakonna esimees Helir-Valdor Seeder suhtub Keskerakonna ettepanekutesse skeptiliselt. «Seda sõnumit ei saa täna väga tõsiselt võtta. Ilmselt jääb see idee sinna, kuhu on jäänud mitmed teised Keskerakonna algatused, nagu näiteks käibemaksu alandamise idee.»

Seedri sõnul ei ole mõtet ettepanekute üle arutada, kui seda pole valitsuseski veel tehtud. «Keskerakond tunnetab praegu lihtsalt, et on vaja mingisugust sõnumit avalikkusele, et näidata, et hoolitsetakse,» märkis ta.

Keskerakond tegi teisipäeva õhtul ettepaneku laiendada toetusmeetmete paketti energiahindade kompenseerimiseks nii kodutarbijatele kui ka juriidilistele isikutele. Keskerakonna hinnangul on ettepanekute kogumõju kolmeks kuuks umbes 170 miljonit eurot.

Kommentaarid (47)
Copy
Tagasi üles