VIDEO JA -BLOGI ⟩ Terviseamet sulgeb sadamas, lennujaamas ja Narva piiripunktis testimiskohad (11)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ja terviseameti nõustaja, Tartu ülikooli matemaatilise statistika professor Krista Fischer andsid täna pressikonverentsil ülevaate koroonaviiruse hetkeolukorrast, omikrontüve levikust ja vaktsineerimisest.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp selgitas, et omikrontüve hüppelisele nakatumisele peab olema valmis, et töökoormus kasvab nii perearstidel, kiirabil, EMOs kui ka testimisele. 

«Terviseamet on seoses omikrontüve levikuga vaadanud üle testimiskorralduse ning ameti hinnangul ei ole otstarbekas testida kõiki lähikontaktseid asümptomaatilisi isolatsiooni lõpus. Kuna nüüd vaktsineerimata inimesed, kes saabuvad riskiriigist, ei saa lühendada oma isolatsiooni, siis sulgeb terviseamet alates järgmise nädala esmaspäevast sadamas, lennujaamas ja Narva piiripunktis olevad testimiskohad,» selgitas Sepp. 

Terviseamet soovitab Eestisse saabujatel oma tervist hoolikalt jälgida ning sümptomite puhul viivitamatult perearstiga ühendust võtta. 

Sepp lisas, et kuna lähikontaktseid on juba palju ning tuleb aina juurde, siis kasvab terviseametil töö maht ning seetõttu võivad osad haigestunud saada kõne asemel sõnumi. 

Postimees vahendab pressikonverentsi otsepildi ja -blogina.

Tagasi üles