Nigeeria teatas Twitteri tõkestamise lõpetamisest (1)

Copy
Twitteri keelamise vastu protestijad Lagoses.
Twitteri keelamise vastu protestijad Lagoses. Foto: Pius Utomi Ekpei/Scanpix

Nigeeria valitsus teatas kolmapäeval, et on lõpetanud suhtlusvõrgustiku Twitteri tõkestamise seitse kuud pärast sotsiaalmeediahiiglase keelustamist.

«Nigeeria keskvalitsus volitas mind teavitama avalikkust, et president Muhammadu Buhari kiitis heaks Twitteri tegevuse peatamise tühistamise Nigeerias alates tänasest keskööst,» seisis riigi infotehnoloogia arendusagentuuri eestkõneleja avalduses.

Juunis jõustunud keeld kehtestati mõned päevad pärast seda, kui Twitter kustutas postituse president Buhari kontolt, mis põhjustas rahvusvahelise pahameele sõnavabaduse pärast.

Nigeeria võimuesindajad kaitsesid keeldu, sest Twitterit kasutati nende sõnul riiki destabiliseeriva tegevuse edendamiseks ja seda eriti separatistide poolt riigi kagupiirkonnas.

Internetile on ligipääs üle 120 miljonil nigeerlasel ja pea 40 miljonil neist ehk viiendikul rahvastikust on Twitteri konto, nähtub uuringukoja NOI Polls andmeist. Nigeeria sotsiaalmeediakasutajate arvu seletab ühest küljest noorte rohkus, aga ka diasporaa ning kohalike filmi- ja poptähede mõjukus.

Samuti kasutavad nigeerlased Twitterit oma arvamuse avaldamiseks ja niiöelda riigiga suhtlemiseks küsimustes, kus nad tunnevad, et poliitikud on vale suuna võtnud.

ÜRO ja inimõigusorganisatsioonid nagu Amnesty International on mõistnud keelu hukka väljendusvabaduse piiramisena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles