Põhja-Korea hoiatas tugevama vastuse eest USA uutele sanktsioonidele

Copy
Kim Jong-un viimast raketikatsetust jälgimas.
Kim Jong-un viimast raketikatsetust jälgimas. Foto: Stringer/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas reedel, et USA poolt kehtestatud uutele sanktsioonidele ollakse sunnitud näitama tugevamat ja sihikindlamat vastust.

«Kui USA jätkab sellise vastasseisu tekitamist, siis on Põhja-Korea sunnitud selle peale üles näitama tugevamat ja kindlameelsemat reaktsiooni,» ütles riigi välisministeeriumi pressiesindaja riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendatud avalduses.

Kõneisiku sõnul olid hiljutised hüperhelirakettide katsetused enesekaitseõiguse teostus.

«Põhja-Korea hiljutine uut tüüpi relva väljatöötamine oli vaid osa riigi jõupingutustest moderniseerida riigi kaitsevõimet,» seisis ministeeriumi avalduses.

«Need ei olnud suunatud ühelegi konkreetsele riigile või nende vägedele ega põhjustanud mingit kahju naaberriikide julgeolekule,» märgiti teadaandes.

USA kehtestas kolmapäeval sanktsioonid viiele põhjakorealasele, kes on seotud riigi ballistiliste rakettide programmiga.

USA rahandusministeerium ütles, et viis isikut vastutavad kaupade hankimise eest Põhja-Korea massihävitusrelvade ja ballistiliste rakettidega seotud programmidele.

Washington teatas sanktsioonidest päev pärast seda, kui Põhja-Korea katsetas hüperhelikiirusega ballistilist raketti.

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ärgitas samal ajal riiki suurendama oma «strateegilist sõjaväelihast», hoolimata rahvusvahelistest sanktsioonidest riigi tuumaprogrammile. Uudisteagentuur KCNA edastas, et viimast katsetust jälgis Kim isiklikult. Rakett tabas väidetavalt täpselt sihtmärki, mis asus tuhande kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles