Mihhail Lotman riigikogu avaldusest: Ukraina küsimusi ei saa arutada tagaselja (1)

BNS
Copy
Mihhail Lotman.
Mihhail Lotman. Foto: Tairo Lutter

Teisipäeval arutab riigikogu mullu detsembris 28 riigikogu liikme poolt algatatud avaldust Ukraina territoriaalse terviklikkuse toetuseks, avalduse algatajateks on Isamaa, EKRE ja SDE fraktsioonide liikmed.

Eelnõu ühe algataja, väliskomisjoni liikme Mihhail Lotmani sõnul on olukord Ukrainas läinud palju pingelisemaks ja ohtlikumaks ja me näeme, et Venemaa sunnib peale päevakorda, kus arutatakse Ukraina asju ilma Ukraina enda juuresolekuta.

«Meie ettepanek oli, et riigikogu võtaks vastu avalduse, milles toetab Ukraina suveräänsust ning territoriaalset terviklikkust ka okupeeritud aladel ja rõhutab, et Ukraina teemasid ei saa arutada tagaselja, seda eriti agressoriga,» ütles Lotman.

Riigikogu mõistab resoluutselt hukka Vene Föderatsiooni poolt Ukraina vastu suunatud agressiooni ning kordab üle 2014. aasta ja 2018. aasta seisukoha, millega mõistab hukka Vene Föderatsiooni Ukraina-vastase agressiivse tegevuse ja Krimmi annekteerimise. Riigikogu on veendunud, et rahu tagamise üheks eelduseks Euroopas on Venemaa poolt Ukraina vastu suunatud agressiooni lõpetamine.

Avaldusele on kirjutanud alla Isamaa, EKRE ja SDE fraktsiooni liikmed: Mihhail Lotman, Helir-Valdor Seeder, Heiki Hepner, Priit Sibul, Urmas Reinsalu, Paul Puustusmaa, Ruuben Kaalep, Leo Kunnas, Urmas Reitelmann, Henn Põlluaas, Rene Kokk, Siim Pohlak, Anti Poolamets, Jaak Valge, Martin Helme, Alar Laneman, Merry Aart, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Raivo Tamm, Riina Sikkut, Heljo Pikhof, Andres Metsoja, Üllar Saaremäe, Riho Breivel, Indrek Saar, Uno Kaskpeit, Jaak Juske.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles