Rahvaloendusel on osalenud ligi pool miljonit inimest

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rahvaloenduse küsitlejad tunneb ära salli, töötõendi ja rahvaloenduse kujundusega töövahendite järgi.
Rahvaloenduse küsitlejad tunneb ära salli, töötõendi ja rahvaloenduse kujundusega töövahendite järgi. Foto: Statistikaamet

Tänaseks on rahvaloenduse e-küsitluse põhjal loendatud ligi 500 000 inimest ehk 37 protsenti kogu Eesti rahvastikust. Statistikaamet ootab veel laupäevani e-ankeete, mille täitmisele kulub kõige rohkem viis minutit.

Ka president Alar Karis kutsub inimesi osalema e-rahvaloendusel. 

Statistikaameti andmetel on kõige aktiivsemad vastajad olnud Tartu linnas ja Harjumaal, kus e-ankeedi oli 18. jaanuari seisuga täitnud 42 protsenti vähemalt 15-aastastest elanikest. Madalaim on vastamismäär Ida-Virumaal, kus see oli ligi 17 protsenti.

Kõige usinamad vastajad on 40–65aastased naised, loiumalt on ankeeti täitnud vanemate vanusegruppide inimesed ja 20–35-aastased mehed.

Veel neli päeva

Statistikaameti rahvaloenduse projektijuht Liina Osila kutsub üles kõiki, kes on vastamise jätnud viimasele minutile, leida nüüd see paar minutit, et veebis rahvaloenduse küsimustikule vastata.

«Tasub uurida, kas ka sinu pereliikmed on e-ankeedi juba täitnud, sest vastama ootame kõiki iseenda eest. Võimalusel aidake veebis vastata ka oma vanemaealistel sugulastel,» soovitas Osila. 

Eriti oodatakse vastuseid neilt, kes kuuluvad kohustuslikku juhuvalimisse ja kes said selleks kutse ka paberkandjal. «Valimisse kuuluvate inimestega, kes ei ole mingil põhjusel veebis vastanud, võtab veebruarikuu jooksul ühendust rahvaloenduse küsitleja, et koguda vastused juba telefoni teel või vajadusel kodukülastuse käigus. Palju mugavam on aga küsimustik täita kohe praegu veebis – sel juhul rahvaloendaja veebruaris sinu poole ei pöördu,» selgitas Osila.

Rahvaloenduse e-ankeet on aadressil rahvaloendus.ee avatud veel laupäeva, 22. jaanuari õhtuni.

Küsimustiku täitmiseks tuleb tuvastada end ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID-ga. Ankeedi täitmine võtab aega umbes viis minutit inimese kohta.

Rahvaloenduse tulemusi hakatakse järk-järgult avaldama alates juunist kuni aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles