Vormelilegendi hinnangul on Vettel sama hea kui Fangio

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Stirling Moss
Sir Stirling Moss Foto: SCANPIX

Stirling Moss usub, et kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Sebastian Vettel on vähemalt sama hea sõitja kui legendaarne Juan Manuel Fangio.

82-aastast Mossi ennast on sageli nimetatud kõigi aegade parimaks võidusõitjaks nende seas, kes pole iial võitnud maailmameistritiitlit. 50ndatel oli tal võimalus Fangioga rajal rinda pista ning seetõttu mees teab, millest räägib. «Fangio on vormel-1 sarja kõigi aegade parim piloot,» sõnas Moss ajalehele The Sun antud usutluses.

«Kuid Vettel on sama hea. Ta on erakordne sõitja. Kaasaegne Fangio. Ta peab loomu poolest nii andekas olema – ma ei näe tema kiirusele muud seletust. Lisaks on meil vedanud, et Vettelil on niivõrd hea huumorisoon. Ta on üks pagana hea maailmameister.»

Samuti usub Moss, et kahe McLareni meeskonnas sõitva briti omavahelises heitluses näitab Jenson Button uuel hooajal Lewis Hamiltonile koha kätte. «Lewis on võimeline naljakaid liigutusi tegema, nii et milleski ei saa päris kindel olla, aga mina paneksin oma raha Jensoni peale. Lewis on küll erakordselt kiire, aga Jenson suudab paremini teatud asjadele mõelda – näiteks sellele, millal sadama hakkab või millal rehve vahetada.

Tal on niisuguste asjade peale parem nina ja see tuleb suuresti kogemustest. Lewis võib kiirem olla, aga siis keeb ta üle ja keerab asjad tuksi. See ongi põhihäda. Jenson keskendub palju paremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles