ANALÜÜS Energiakriisist sai musklinäitamine (4)

Anna Ploompuu
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas (RE) ja Jüri Ratas (KE) viie erakonna juhi debatil energiakriisi küsimuses saates «Esimene stuudio».
Kaja Kallas (RE) ja Jüri Ratas (KE) viie erakonna juhi debatil energiakriisi küsimuses saates «Esimene stuudio». Foto: Eero Vabamägi

Teist nädalat kestnud arutelud, kuidas suuri energiaarveid kiirelt inimestele kompenseerida, jõudsid eile tulemuseni. Keskerakonna esialgsest ideest, oravate sõnul populistlikust plaanist, jagada leevendusmeetmeid 170 miljoni eest, sai eile täiendav meetmete pakett summas 80 miljonit.

«Kumbki ei ole päris rahul, nagu alati see on, aga ütleme, et see kokkulepe on tubli,» kirjeldas Keskerakonna valitsusdelegatsiooni juht, riigihalduse minister Jaak Aab.

Vahetult enne eilset valitsuse pressikonverentsi selgus, et valitsus kehtestab kodutarbijatele elektri- ja gaasihinna lae ning äritarbijate elektri võrgutasu viiakse nulli. Teisisõnu, Reformierakond sai oma nõudmistest elektri- ja gaasihinna lae, Keskerakond äritarbijatele sajaprotsendiliselt kompenseeritud elektri võrgutasu ning universaalse lahenduse.

«Miks see kaua aega võttis? Lihtsalt sellel põhjusel, et tuleb teha arvutusi, vaadata, kui palju saab inimesi aidata, kuidas mingid asjad on tehtavad, sest lõppude lõpuks me räägime ikkagi maksumaksja rahast,» selgitas peaminister ja Reformierakonna juht Kaja Kallas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles